06 Σεπ 2005

Ανακοίνωση για τους Συμβούλους - Απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ

Πριν καλά καλά τελειώσει το καλοκαίρι ήρθαν διά της παρουσίας τους να μας υπενθυμίσουν την απραξία τους και την ανυπαρξία τους.

Ήρθαν και μας είπαν:
Ø                    πως αντιμετωπίζουν μία διοίκηση που δεν σέβεται τίποτα......
Ø                    την άποψή τους για το φαινόμενο της εισροής στελεχών.....
Ø                    τις προσλήψεις συμβούλων.....
Ø                    την υποβάθμιση του προσωπικού.....
Ø                    και για τον κ. Παλαιολόγο....

Μας υπενθύμισαν:
Ø                  τι έλεγε ο Γενικός Διευθυντής προ διμήνου.....
Ø                  τις πρόσφατες προαγωγές.....
Ø                  και για τη ΔΑΚΕ και τις άλλες ανιδιοτελείς δυνάμεις μας παρότρυναν να έχουμε μία ξεκάθαρη θέση.....

Οι νεόκοποι συνδικαλιστές - συνάδελφοι με τη συμπεριφορά τους αυτή μας δίνουν το δικαίωμα να λέμε πως "εάν η υποκρισία ήταν άθλημα, θα έπαιρναν το πρωτάθλημα!"

Και εξηγούμαστε σχετικά με το θέμα των συμβούλων, ότι η ΔΑΚΕ όταν διαπίστωσε την ύπαρξη αυτού του φαινομένου κατά τη δεκαετία 90΄- 00΄ με παρρησία και χωρίς αγκυλώσεις εξέφρασε την άποψή της για το θέμα αυτό.

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του έτους 2001
 
 
ΔΑΚΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
"ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ Ο.Ε.Υ. ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ 'Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ;"
 
Συνάδελφοι,
 
Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στην απόφαση της Διοίκησης για την πρόσληψη συμβούλων.  Θεωρούμε προκλητική την ενέργεια αυτή απέναντι στους συναδέλφους, τόσο σε επίπεδο αμοιβών, όσο και σε εξουσία που απολαμβάνουν.
 
Η Διοίκηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους συμβούλους χωρίς συμβάσεις φεουδαρχικού χαρακτήρα.  Και τίθεται το ερώτημα:  Έχουν το δικαίωμα οι σύμβουλοι που δεν υπάγονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, να κρίνουν και να προτείνουν συναδέλφους που υπάγονται στον Ο.Ε.Υ., επηρεάζοντας την υπηρεσιακή τους εξέλιξη; 
 
Η άποψή μας είναι ότι δεν το έχουν.
 
Αντλούν το δικαίωμα κατά παράβαση του Οργανισμού επειδή τοποθετήθηκαν από τη Διοίκηση ως Προϊστάμενοι Διεύθυνσης.  Επίσης, πιστεύουμε ότι δεν το έχουν και για ηθικούς λόγους, διότι ουδέποτε κρίθηκαν, ούτε πρόκειται να κριθούν, αφού η παραμονή τους στην Εταιρία καθορίζεται μόνο από συμβατική σχέση, σε αντίθεση με όλους εμάς που κρινόμεθα από την πρώτη μέρα που προσληφθήκαμε σ 'αυτή την Εταιρία.
 
Καλούμε τη Διοίκηση να αξιοποιήσει τους συμβούλους όπως αυτή κρίνει, σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάζεται ή να αποδέχεται απόψεις που αφορούν την υπηρεσιακή μας εξέλιξη.
Συναδελφικά,
 
Η Συντονιστική Επιτροπή
 
 
Στις αρχές αυτής της ανακοίνωσης παρότι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουν αλλάξει οι εποχές (αποχώρηση περίπου 400 συναδέλφων), παραμένουμε αταλάντευτοι και αγωνιζόμαστε.

Αλήθεια όμως, πού ήταν τότε οι νεόκοποι, αδιάβαστοι και ανιστόρητοι συνάδελφοι - συνδικαλιστές; Μήπως μπορούν από το αρχείο τους να μας αναφέρουν κάτι σχετικό, που αφορά το περιεχόμενο της ως άνω αναδημοσίευσης;

Διότι ως γνωστόν, τη δεκαετία 90΄-00΄ προσελήφθησαν στην εταιρία μας αρκετοί σύμβουλοι με μία ειδοποιό διαφορά. Προσελήφθησαν όλοι ως διευθυντές!
Γιατί σιωπούσαν;

Δεν γνωρίζουν ούτε την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος στην εταιρία μας , ούτε την ιστορία της παράταξής τους, όταν γίνονται τιμητές χωρίς να απενοχοποιούνται από πολιτικές και συμπεριφορές σε σοβαρά ζητήματα που μας απασχόλησαν και σήμερα είναι μπροστά μας και για την μη επίλυση τους φέρνουν ακέραια την ευθύνη. π.χ. προσλήψεις παιδιών υπαλλήλων.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν τους θεωρούν σοβαρούς!

Κλείνοντας το θέμα αυτό, τους παρακαλούμε, να μας υπενθυμίσουν τις απόψεις που εξέφραζαν όταν το φαινόμενο της πρόσληψης συμβούλων - διευθυντών ήταν σε εξέλιξη καθώς επίσης και ως ένδειξη σεβασμού προς όλους τους συναδέλφους να ανακοινώσουν τα ονόματα αυτών των συμβούλων - διευθυντών, αν φυσικά τους γνωρίζουν.

Όσον αφορά το θέμα που έθεσαν σχετικά με τις ανακοινώσεις του κοινού ψηφοδελτίου τους παραπέμπουμε στην ιδρυτική του διακήρυξη, όπου σαφώς αναγνωρίζεται η δυνατότητα διαφορετικής έκφρασης των παρατάξεων. Όμως αυτή η βασική αρχή είναι ξένη και αδιανόητη για αυτούς. Σε αντίθετη περίπτωση θα συμμετείχαν και αυτοί στην κοινή προσπάθεια, στο κοινό ψηφοδέλτιο. Τους καλούμε έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά!

Συνάδελφοι,

υπάρχουν πολλά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα και καλούμεθα όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε σε μία δύσκολη εποχή. Όπως με τη συμμετοχή μας στο κοινό ψηφοδέλτιο αντιμετωπίσαμε το θέμα του ομαδικού συμβολαίου, το ΑΤΑΠΕ, τις προσλήψεις γραμματέων, την υπαγωγή τους σε νέο αξιοπρεπές συμβόλαιο με δυνατότητα βελτίωσης, το ομαδικό συμβόλαιο υγείας και όχι μόνο...
Έτσι καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε και
  
Ø                  την πορεία εταιρίας
Ø                  την με λιγότερα προβλήματα μετάβαση μας στο νέο κτίριο
Ø                  το Τ.Α.Π.Ε - Κλάδος Σύνταξης ...και άλλα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα και όχι μόνο, σύντομα θα διατυπώσουμε δημόσια την άποψή μας.


Συναδελφικά, με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή