15 Ιουν 2006

Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Α.Κ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, θα αποχωρήσω με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αυτή τη χρονιά, μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ. του Συλλόγου. Έκρινα όμως σκόπιμο να παραιτηθώ από Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος προκειμένου να γίνει ομαλά η διαδοχή στην ηγεσία της παράταξης.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της τελευταίας αυτής ανακοίνωσης ως Πρόεδρος της ΔΑΚΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τα μέλη αυτής της παράταξης που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και να δηλώσω ότι θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τις εκλογές του Συλλόγου τον Οκτώβρη, δίπλα στο νέο Πρόεδρο της παράταξης.

Η πορεία μας τα τελευταία χρόνια μέσα από το κοινό ψηφοδέλτιο, δικαίωσε τις προσδοκίες μας με την επίλυση μεγάλων ζητημάτων που απασχολούσαν επί χρόνια τους εργαζομένους. Η προσπάθεια αυτή πέτυχε να ενώσει τους εργαζομένους και να περιορίσει τις περιττές αντιδικίες. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους που στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή.

Στη Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/6, πρότεινα για νέο Πρόεδρο της παράταξης τον συνάδελφο Νίκο Κοντοσώρο, που κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Συμβουλίου των εργαζομένων. Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από τη Σ.Ε. Εύχομαι στο συνάδελφο Κοντοσώρο δύναμη και επιτυχία στο έργο του.

Την πρόθεσή μας να επιλέξουμε τον Νίκο Κοντοσώρο ως Πρόεδρο της παράταξης την είχαμε γνωστοποιήσει στις άλλες παρατάξεις. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, στο βωμό της εξυπηρέτησης των μικροκομματικών τους συμφερόντων, εκμεταλλεύτηκαν αυτή την πληροφορία για να "χτυπήσουν" την προσφορά του στην Εταιρία, να αμφισβητήσουν τη δουλειά του στο δίκτυο και να διαστρεβλώσουν για άλλη μια φορά τα πράγματα.

Η απειρία της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ είναι οφθαλμοφανής αλλά δεν δικαιολογεί τις πράξεις τους. Οι συμπεριφορές αυτές διχάζουν τους εργαζόμενους και αναπαραγάγουν την γνωστή νοοτροπία που επί τόσα χρόνια είναι η αιτία του κακού και που όλοι εμείς αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε.

Γιάννης Κόλλιας
Πρόεδρος Συλλόγου