15 Απρ 2013

Deal Εθνικής Eurobank


ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

DEAL Εθνικής - Eurobank

Η Εθνική Ασφαλιστική κλείνει τον άλλο μήνα 130 χρόνια λειτουργίας, διαμέσου 3 αιώνων. Η πορεία της ήταν στενά δεμένη με τη πορεία της Εθνικής Τράπεζας, με τη συνεργασία και υποστήριξή της. Σήμερα η ΕΤΕ των 170 ετών προσφοράς στη χώρα και τους κατοίκους της καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα που προέκυψαν από την οικονομική κρίση, το κούρεμα των ομολόγων και πράξεις ή απραξίες των διοικήσεών της. Με ισχυρό όνομα, μεγάλο δίκτυο, αξιόλογες θυγατρικές εντός και εκτός Ελλάδας και τεράστια ακίνητη περιουσία ίσως αποτελεί εμπορικό στόχο πολλών. Δεν γνωρίζουμε τι τύχη της επιφυλάσσουν.
Σε περιπτώσεις αδυναμίας των εταιριών, ο κίνδυνος αποκοπής και πώλησης των περιουσιακών τους στοιχείων είναι πραγματικός. Η Εθνική Ασφαλιστική είναι μακράν η σημαντικότερη θυγατρική της ΕΤΕ στην Ελλάδα και φυσικά σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις ή και να ανησυχούμε για αυτές. Το πλέον όμως σημαντικό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να εμπιστευόμαστε και κυρίως να δυναμώνουμε την Εταιρία μας. Η Εθνική Ασφαλιστική οφείλει να είναι σε θέση να κινείται με δικές της δυνάμεις στην ασφαλιστική αγορά, είτε ως μέλος του Ομίλου της ΕΤΕ (το ευχόμαστε) είτε όμως και εκτός αυτού, αν κάποιοι ........ έτσι το θελήσουν (!!!)
Πάντως εγείρονται ερωτήματα, ποιός ξεκίνησε το deal και ποιοί συμφώνησαν; Από 20 Ιανουαρίου τους διαβίβασε η τρόϊκα πως δεν θα γίνει δεκτό.
Γιατί συμφώνησαν;
Μήπως ήταν παιχνίδι στην πλάτη της τράπεζας και της ελληνικής οικονομίας; Ποιός ωφελήθηκε;
Ποιός ο ρόλος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας;
Πώς η ΕΤΕ, που δεν τόλμησαν να πειράξουν οι Γερμανοί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση;
Σε κάθε περίπτωση κάποιος, κάποιοι δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους και γι' αυτό ευχόμαστε να μην πληρώσει τα σπασμένα η τράπεζα, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της.
Δεν είναι ώρα ευθυνών αλλά ώρα ευθύνης να γίνει το καλύτερο για την τράπεζα.
Φωνή μας ο Σύλλογός μας.

Για τη Σ.Ε.
Νίκος Αρβανίτης