31 Οκτ 2013

Φύλλα Αξιολόγησης

Συνάδελφοι,

Είχαμε επισημάνει από πέρυσι πως τα φύλλα αξιολόγησης σε πολλές περιπτώσεις θα μετατραπούν σε φύλλα ντροπής.

Γιατί;

Διότι απλά είναι κατά παραγγελία με ποσοστά επί τοις %. Είναι άδικο να υποτιμά κανείς την προσπάθεια, τον κόπο, την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη κάθε εργαζομένου. Έχουμε περιπτώσεις για γέλια και για κλάματα. Π.χ. συναδέλφους που δεν γνωρίζουν μεγαλοστελέχη να τα αξιολογούν χωρίς να ξέρουν καν το πρόσωπό τους, περιφρονώντας σε άλλες περιπτώσεις την αξιολόγηση των άμεσων προϊσταμένων.
Υπάρχουν και αυτοί που η εταιρία φρόντισε να μην τους δώσει αντικείμενο εργασίας. Μια λέξη μόνο ΝΤΡΟΠΗ.

Μείωσαν φύλλα συνδικαλιστών πιστεύοντας πως θα τους φοβίσουν και θα τους οδηγήσουν στη σιωπή.
Μα η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή. Είναι δυνατόν;

Βέβαια δεν ξεχνάμε το 75-0 στις ενστάσεις (ούτε ο Στάλιν τέτοια ποσοστά). Παρ' όλα αυτά όποιος αισθάνεται αδικημένος να προχωρήσει σε ένσταση επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Συνάδελφοι,

Περιμένουμε από τη νέα διοίκηση και πιστεύουμε ότι θα σεβαστεί και θα εξετάσει κάθε περίπτωση διαφορετικά και δίκαια, ώστε να αποκαταστήσει την αδικία.

Στηρίζουμε με συνέπεια το δίκιο και δεν θέλουμε εύκολες σε βάρος της εταιρίας λύσεις. Εργαζόμαστε για την εταιρία που είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Αυτοί που δουλεύουν για να καταστρέψουν τις ζωές των συναδέλφων, τους αφήνουμε στην κρίση σας.

Εμείς πιστεύουμε σε ένα φύλλο ποιότητας που θα έχει πραγματικά την εικόνα του εργαζόμενου, θα είναι εργαλείο κίνητρο για τον κάθε ένα προς όφελος της εταιρίας και όχι φύλλο συμπάθειας, αντιπάθειας ή και αδιαφορίας. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. Ας αξιολογούν και οι εργαζόμενοι τους αξιολογητές τους.

Η Σ.Ε