19 Σεπ 2013

Μας λείπουν πολλά αλλά η σοβαρότητα δεν έχει κόστος μη μας τη στερούν

''Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο'' Κ. Καραμανλής.
''Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες'' Α. Παπανδρέου.
Σεπτέμβριος 2013: ''Υπάρχει Ελλάδα;'' Ανώνυμος πολίτης.

Συνάδελφοι και όχι μόνο,

Αυτοί που δουλεύουν μέρα νύχτα για να μας εξοντώσουν αφού πρώτα μας φτώχυναν, φρόντισαν πρωτίστως να δημιουργήσουν κρίση στην ηθική, κρίση πνεύματος, κρίση λογικής, κρίση σοφών, κρίση, κρίση και τελευταία κρίση απαξίωσης στον άνθρωπο, δηλαδή χώρα χωρίς ανθρώπους ποιοτικούς χωρίς αντιρρήσεις, προσκυνημένους αμ δε.
Έτσι η χώρα βρίσκεται σε αποσταθεροποίηση με ευθύνη των κυβερνόντων και μόνο. Έχουμε νεκρό, υπάρχει αίμα, από χρυσαυγίτη. Η κυβέρνηση μιλά αντί να δει στα μάτια το πρόβλημα για δύο άκρα που δυναμιτίζουν το κλίμα. Απέραντο φρενοκομείο είναι, όχι κυβέρνηση, ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ίδιοι με τους ακατανόμαστους.
Ο Θεός να μας φυλάξει από Λαζαρίδιδες, Κεδίκογλου κλπ.

Τι δουλειά έχει ένα πολιτικό κόμμα με ένα μόρφωμα; Γιατί προσβάλετε; Πού απευθύνεστε; Δεν αμφιβάλλω κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλο ότι εορτάζετε της κοιμήσεως, αλλά μαζέψτε αυτά τα ακατοίκητα ρετιρέ που το παίζουν Υπουργοί και διασύρουν τη χώρα διεθνώς με αυτά που κάθε τρεις και λίγο δηλώνουν όπου βρουν παράθυρο.

Συνάδελφοι,

Ενωμένοι χωρίς προκαταλήψεις, ας προσπαθήσουμε όλοι για μια αληθινή Δημοκρατία. Είναι η μόνη οδός, η Ελλάδα τη γέννησε και δεν έχει δικαίωμα να τη σκοτώσει.
Το πρόβλημα δε λύνεται με φόνους, το αντίθετο μεγαλώνει.
Ας το καταλάβουμε και ας αγωνιστούμε όλοι με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα, αποτρέποντας έστω και έναν πολίτη ο καθένας να ψηφίσει Χρυσή Αυγή.

Ας καταλάβουμε όλοι πως μόνο από αντιπολιτευτικούς λόγους κατηγορούμε την αντιπολίτευση για τραμπουκισμό, άκρα και κυρίως ας καταλάβουν αυτοί που το κάνουν ότι αυτό θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για αυτούς στην κάλπη.
Δεν είναι βία ο βλαχοδήμαρχος πώς να το κάνουμε.

Το αίμα του Π. Φύσσα να γίνει ενέργεια ενάντια στη βία, δικαίωμα στον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ήθος, όπως έγινε του Τεμπονέρα και του Γρηγορόπουλου.
Α, και μια σύμπτωση, όλοι μα όλοι οι αγωνιστές που σκοτώθηκαν ήταν προοδευτικοί.

Απορίας άξιον των πολιτών: μαζεύονται 100 π.χ. αριστεροί ή δεξιοί η αστυνομία παρών. Μαζεύονται 30 μαντρόσκυλα, η αστυνομία απών. Ποιος δαγκώνει; Τι δεν πάει καλά; Τελικά η Ελλάδα σε ποιους ανήκει; Πάντως στους Έλληνες όπως κάθονται σήμερα στον καναπέ δεν ανήκει, ας το καταλάβουμε γιατί απλά έτσι δεν υπάρχει Ελλάδα.

''Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να είσαι συ και να μην είμαι εγώ
που τη δική μου μοίρα διαφεντεύεις
με τη δική μου γη και το νερό.

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
να βλέπω πια το δρόμο μου κλειστό
αρνιέμαι να `χω σκέψη που σωπαίνει
να περιμένει μάταια τον καιρό.''

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Η Σ.Ε.