13 Νοε 2013

Αγωνιούμε Ελπίζουμε

 
Παραίτηση Γενικού Διευθυντή
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η ΕΤΕ όρισε 3 στελέχη της σε σημαντικές θέσεις στην Διοίκηση της ασφαλιστικής. Αυτοί θα είχαν την ευθύνη της καθημερινής λειτουργίας της Εταιρίας. Έγιναν προγραμματικές δηλώσεις, συνάντηση με το Σύλλογο, Δίκτυα, περιοδικό τύπο και "πριν αλέκτορα φωνήσαι", οι τρείς έγιναν δύο !!! Ο κ. Οράτης απεχώρησε ή ουσιαστικά δεν ήλθε ποτέ. Μα είναι αυτή σοβαρή αντιμετώπιση της Εταιρίας από την Διοίκηση της ΕΤΕ ; Θέλει να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι στέλνει στην ασφαλιστική και στελέχη της που θεωρεί ότι έχουν ήδη ολοκληρώσει την καριέρα τους στην ΕΤΕ ; Βοηθά με αυτό τον τρόπο αυτούς που τελικά μένουν ; Δεν αντιλαμβάνεται τον αντίκτυπο των ενεργειών της στην αγορά ;
 
Φύλλα Αξιολόγησης
Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης είναι άδικο, δεν προσφέρει τίποτα πέρα από τριβές στους συναδέλφους και αναρωτιόμαστε τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί;
Έχουμε πρόταση για το μέλλον.
Το προσεχές διάστημα θα συνεδριάσει το Αναθεωρητικό Συμβούλιο για τα φύλλα αξιολόγησης. Θεωρούμε αυτονόητο πως όσοι βρίσκονται στην επιτροπή και έχουν κρίνει θα αυτοεξαιρεθούν στους συναδέλφους που έχουν βαθμολογήσει. Για εμάς, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος Πρόεδρος στο Αναθεωρητικό Συμβούλιο που ήταν και πέρυσι. Το περσινό 75-0, αν μη τι άλλο, προκαλεί το αίσθημα δικαίου.
Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι τα μέλη του δεν γνωρίζουν πολλούς από τους συναδέλφους που έκαναν ένσταση. Θα κληθούν όμως να τους κρίνουν. Είναι μια αδυναμία του συστήματος αξιολόγησης που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπισθεί από την επόμενη κρίση. Προς το παρόν θα πρέπει με κάποιο τρόπο να "γεφυρωθεί" το κενό αυτό που υπάρχει. Το Συμβούλιο πρέπει να τους καλέσει και να τους ακούσει. Όπου είναι απαραίτητο ας καλέσει και τους κριτές τους. Όποιος κάνει ένσταση δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Δικαιούται όμως δίκαια κρίση. Το ίδιο ισχύει και για τον κριτή που από το Συμβούλιο θα κριθεί για τη δική του κρίση προς τον υφιστάμενό του. Το Αναθεωρητικό πρέπει να κλείνει πληγές και να δημιουργεί με τις αποφάσεις του κλίμα συνεργασίας μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων.
Εθνική Ασφαλιστική και ΕΑΕΕ
Σήμερα η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας δεν έχει εκπρόσωπό της στο 19μελές Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Σε καμία από τις 8 Επιτροπές της ΕΑΕΕ δεν προεδρεύει στέλεχος της Εθνικής (βλέπε www.eaee.gr). Προσωπικές λειτουργίες διοικούντων και ερασιτεχνισμοί την άφησαν εκτός. Η ΕΑΕΕ δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος. Είναι χώρος συγκρούσεων και συγκλίσεων συμφερόντων.

Εκπροσώπηση εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας
Στο Δ.Σ. της Εταιρίας δεν συμμετέχει, από διετίας, εκπρόσωπος των εργαζομένων. Έγιναν λάθος χειρισμοί. Ας αφήσουμε το παρελθόν. Ζητάμε την εκ νέου συμμετοχή εκπροσώπου μας στο Δ.Σ.. Το ίδιο ισχύει και στην ΕΤΕ. Είναι η στιγμή για να γίνει μια νέα αρχή. Οι σημερινή συγκυρία το επιβάλει.

Η Σ.Ε.