12 Φεβ 2014

Ερπετά


Συνάδελφοι,

Σήμερα 12-2-2014 έχει αναρτηθεί μια ανακοίνωση που αφορά το Επικουρικό. Την ανακοίνωση ''και καλά'' τη βγάζει κάποιος συνταξιούχος ''και καλά'' από τον ασφαλιστικό κλάδο με το όνομα Μπαρμπανίκος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ.
Επειδή χρησιμοποιείται το ονοματεπώνυμό μου, ίσως λόγω της τοποθέτησής μου στη Γ.Σ. απαντώ:
Ότι πιστεύω το λέω πάντα δυνατά και ξάστερα χωρίς εμπάθεια, χωρίς υπονοούμενα. Οι σημερινοί εμπνευστές ή εμπνευστής είναι ανάξιοι, είναι ερπετά, είναι πρυτάνεις της βλακείας που ως γνωστόν είναι ανίκητη.
Θα προσφύγω στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να μάθουν να έχουν το θάρρος της γνώμης. Να καταλάβουν όσο "σαλίγκαροι" και να είναι πως η αλήθεια πάει μακριά.
Και επισυνάπτω την ανακοίνωση και 44 πράγματα που με έμαθε η ζωή.

"Με ξένα κόλυβα (ασφάλιστρα κορόϊδων) οι ασφαλιστές κάνουν μνημόσυνο (13 και 14 μισθό) κατ΄ έτος!!!!
21 Σεπτεμβρίου 2013
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ - ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
- Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να με "ταΐζει" η κοινωνία ..εν αγνοία της.
- [ ΑΚΕΡΜΟΣ ....ΠΛΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΉΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ ]
-Παίρνω επικουρική Χ 14 μήνες ..γιατί,  όταν εσύ καλέ μου φίλε ασφαλίζεις το αυτοκίνητό σου ή το σπίτι σου  ..δίνεις ..σου παίρνει το επικουρικό μου ταμείο, χωρίς να το ξέρεις -με νόμους ξέκωλα- ποσοστό 2%, κλπ, επί των ασφαλίστρων ..για να έχω εγώ την "επί δεκατέσσερα" σύνταξη ..το κατάλαβες;
- Κόψανε το αγγελιόσημο των δημοσιογράφων ..και δεν μίλησε κανείς (σιγά μην τους το επέτρεπαν οι καναλάρχες και οι εκδότες)
- Οι Ασφαλιστές όμως έχουν τόση δύναμη ..που κάνουν ότι γουστάρουν ..γίνεται παντού και πάντα το δικό τους ..πολλά τα λεφτά βλέπεις! - Χαϊδεμένα παιδιά του Σημίτη, με "σημαιοφόρους" τον Στουρνάρα τον Προβόπουλο -τον Ράιχενμπαχ- και τα φοροκλεπτικά εργαλεία τους, καταδυναστεύουν οικονομικά την κοινωνία και διαλύουν τ" ασφαλιστικά ταμεία ..για να αρπάξουν όσο μπορούν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των ασφαλίσεων Σύνταξης και Υγείας, αλλά και για τις προμήθειες και τα μπόνους ..ρε γαμώτο!
- Αυτό είναι το ταμείο που εξαίρεσαν από το ETAK ..οι Κουτρομανο-Βρούτσηδες:
Τ.Ε.Α. - Ε.Α.Π.Α.Ε. - Ν.Π.Ι.Δ.
ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2013
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΠΔΑ Τ.Ε.Α.Α.Π.Α.Ε. ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1942
Συντηρεί, επαυξάνει και χορηγεί -σε εποχή απόλυτης ένδειας- συντάξεις με κοινωνικό πόρο, δηλαδή από την τσέπη των ασφαλισμένων ..δηλαδή "βλογάμε τα γένια μας" με ξένα "κόλλυβα".
[Αλήθεια γιατί κ. Γ. Ρωμανιά ....που τα ξέρεις όλα ....και είσαι τώρα και πολιτικό πρόσωπο ....δεν μίλησες ποτέ ανοιχτά και ξεκάθαρα για τούτη την κοινωνική αδικία. Ξέρω-ξέρω ....δεν πρέπει να ....ακολουθήσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό ....τα κουραφέξαλα δηλαδή  ...του Αφτιά]
Δείτε την "Διοικούσα επιτροπή" του ταμείου Τ.Ε.Α. - Ε.Α.Π.Α.Ε. - Ν.Π.Ι.Δ. που προέρχεται κυρίως από  την ΠΑΣΟΚοκρατούμενη Ομοσπονδία των συνδικάτων του κλάδου :
Διοικούσα Επιτροπή
Τακτικά μέλη Αναπληρωματικά Μέλη
Πρόεδρος Χρ. Παπαδόγιαννης Β. Μπουλουγούρης
Αντιπρόεδρος Μ. Αντωνάκη Ευ. Βαρουχάκη
Γεν. Γραμματέας Εμ. Χατζάκης Αρ. Χρηστίδης
Μέλος Ι. Πετσαλάκης Γ. Συκαμιάς
Μέλος Κ. Παπαμιχαλόπουλος Ι. Χατζηιωσήφ
Μέλος Ι. Πολίτης Π. Αγιασματζής
Τα μέλη που απαρτίζουν το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ο.Α.Σ.Ε. είναι:
Πρόεδρος: Παπαδόγιαννης Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Μπουλουγούρης Βασίλης
Γεν. Γραμματέας: Χατζάκης Μανώλης
Αν. Γεν. Γραμματέας: Πετσαλάκης Ιωάννης
Οργ. Γραμματέας: Τσελέκης Κώστας
Ταμίας: Ξηρόπουλος Σταύρος
Υπ. Δημ. Σχέσεων: Συκαμιάς Γιώργος
Μέλη: Βίγλα Ίλια, Γιουρτσίδης Λάζαρος, Προβίδα Παρασκευή, Καψάλης Ιωάννης, Σεφερλής Βασίλειος, Τζέμος Χριστόφορος, Τζιώλης Απόστολος, Χρηστίδης Τέλης.
Μάγκες σας το υπόσχομαι ..ποτέ μην σώσει και ξαναπάρω ..αυτή την επικουρική σύνταξη ..σας την επιστρέφω κατάμουτρα ..σ" ένα μήνα το πολύ, θα έχουμε πάει όλοι στο ΕΤΑΚ ..εκεί που -καλώς ή κακώς- έχει πάει για "επικούρηση" και η υπόλοιπη κοινωνία ..καταλάβατε πονηράτζες!
Και είναι σίγουρο ότι αυτό έτσι θα γίνει  ..μέσα από την κοινωνική κατακραυγή και δυσαρέσκεια που θα ξεσηκωθεί !!!!
ΠΌΡΟΙ - ΕΙΣΦΟΡΈΣ
Άρθρο 8
Αριθ. Φ.51020/4883/105/13 (ΦΕΚ 411 Β/22-2-2013) : Έγκριση Καταστατικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων - Τ.Ε.Α. - Ε.Α.Π.Α.Ε. -Ν.Π.Ι.Δ., σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 36 του ν. 4052/2012.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
ΑΡΙΘΜΟΣ 2071
ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ "ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΤΕΑΑΠΑΕ)" ΤΟΥ ΝΠΔΔ "ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤEAIΤ)" ΣΕ ΝΠΙΔ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΤAMEIO ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ)".
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΠΟΡΟΙ - ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Άρθρο 8
Πόροι του Ταμείου
Πόροι του Ταμείου είναι οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, οι εισφορές αναγνώρισης γάμου, οι εισφορές όσων συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλιση, κάθε είδους πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου, χαριστικές ή μη καταβολές προς το Ταμείο και εν γένει κάθε άλλο νόμιμο έσοδο.
Οι εισφορές (εργοδοτικές και εργαζομένων) επί των αποδοχών των έμμισθων ασφαλισμένων καταβάλλονται για αποδοχές 14 μηνών κατ' έτος, ενώ οι εισφορές των μη έμμισθων καταβάλλονται για αποδοχές 12 μηνών κατ' έτος. Αναλυτικότερα:
1. Οι εισφορές των εργοδοτών, όπως παρακάτω προσδιορίζονται:
1.1 Εισφορά τόσο των Ιδιωτικών Εταιρειών Ασφάλισης όσο και των οργανισμών δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου ή κοινωφελούς χαρακτήρα οι οποίοι ασκούν δυνάμει ειδικών νόμων ή διατάξεων νόμων ή καταστατικών διατάξεων ιδιωτική επιχείρηση ασφάλισης ή αντασφάλισης ή απλώς ιδιωτική ασφάλιση.
Η εισφορά των παραπάνω αναφερομένων εργοδοτών για το σύνολο των εργαζομένων τους είναι ανάλογη του ύψους των εργασιών τους και ισόποση με τα παρακάτω ποσοστά επί της παραγωγής των κλάδων που ασκούν όπως παρακάτω προσδιορίζονται:
1.1.1. Το ισόποσο του δύο επί τοις εκατό (2%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων πυρός, ατυχημάτων εν γένει και αυτοκινήτων. Στον βασικό κλάδο "Ατυχημάτων εν γένει" περιλαμβάνοντα τα εργατικά ατυχήματα, τα προσωπικά ατυχήματα, η γενική αστική ευθύνη, η εμπιστοσύνη υπαλλήλων, η θραύση κρυστάλλων, η ληστεία και η ευθύνη εργολάβων.
1.1.2. Το ισόποσο του ένα επί τοις εκατό (1%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων των κλάδων Μεταφορών, Θαλάσσης, Ευθύνης, Αποζημιώσεως χαλάζης, κλοπής, κτηνών, πίστεως, θραύσεως, μηχανών πλοίων και αεροσκαφών, νομικής προστασίας και ειδικών κινδύνων.
1.1.3. Το ισόποσο του πέντε επί τοις εκατό (5%) επί των ασφαλίστρων του πρώτου μόνον έτους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και κεφαλαιοποίησης και προσθέτων καλύψεων επί του αυτού ασφαλιστηρίου καθοριζομένου ανωτάτου ορίου ασφαλίστρων για τον υπολογισμού του εν λόγω ποσοστού ίσου προς έξι επί τοις εκατό (6%) επί του ασφαλιζομένου κεφαλαίου.
1.1.4. Το ισόποσο του ένα επί τοις εκατό (1%) επί των ασφαλίστρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων παντός κλάδου μη κατονομαζομένου στα εδάφια 1.1.1-1.1.3.
Πάντως η ως άνω εργοδοτική εισφορά, ασχέτως παραγωγής, δεν δύναται να είναι μικρότερη από αυτήν των έμμισθων εργαζομένων
1.2. Η ποσοστιαία εργοδοτική εισφορά των ημεδαπών ασφαλιστικών εταιρειών που διατηρούν υποκαταστήματα ή πρακτορεία στην αλλοδαπή ορίζεται ίση με 6% επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων τους που έχουν την ελληνική ιθαγένεια και υπηρετούν στα υποκαταστήματα ή πρακτορεία αυτών στην αλλοδαπή, εφόσον έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι). Οι εταιρείες αυτές απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ποσοστιαίας επί των ασφαλίστρων εργοδοτικής εισφοράς επί της ασφαλιστικής παραγωγής τους την οποία πραγματοποιούν στα Υποκαταστήματα ή Πρακτορεία τους στην αλλοδαπή.
1.3. Η εργοδοτική εισφορά των αντασφαλιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα ορίζεται ίση με 6% των μηνιαίων αποδοχών των εμμίσθων υπαλλήλων αυτών που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι).
1.4. Η εργοδοτική εισφορά των υπαλλήλων ασφαλιστικών πρακτόρων, ασφαλιστικών συμβούλων, μεσιτών ασφαλίσεων, συντονιστών ασφαλιστικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων ορίζεται ίση με 4% των μηναίων αποδοχών των έμμισθων υπαλλήλων τους που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση μέχρι την 31.12.1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι).
1.5. Η εργοδοτική εισφορά, των υπό 1.2, 1.3 και 1. 4 εργοδοτών, για τους νέους ασφαλισμένους (μετά την 1.1.1993 αντιστοιχεί στο 3% επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους, χωρίς αυτές να υπερβαίνουν το οκταπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενο με το ποσοστό αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.
2. Μηνιαία εισφορά των ασφαλισμένων που έχει ως εξής:
2.1. Μηνιαία εισφορά του έμμισθου παλαιού ασφαλισμένου (έως την 31.12.1992) ίση με το 4% επί των πάσης φύσεως αποδοχών υπό τον περιορισμό του ανωτάτου ορίου (πλαφόν),όπως αυτό περιγράφεται στο άρθρο 9 παρ. Α.1.
2.2. Μηνιαία εισφορά του έμμισθου νέου ασφαλισμένου (μετά την 1.1.1993) ίση με 3% επί των πάσης φύσεως αποδοχών του, χωρίς αυτές να υπερβαίνουν το οκταπλάσιο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ αναπροσαρμοζόμενο με το ποσοστό αύξηση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων (άρθρ. 32 του Ν. 2084/1992 σε συνδυασμό με το άρθρ. 13 παρ. 1 του Ν. 3232/2004).
2.3. Μηνιαία εισφορά του μη έμμισθου παλαιού ασφαλισμένου (έως την 31.12.1992) ίση με 6% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ακαθάριστων εσόδων της τελευταίας διετίας, υπό τον περιορισμό του ανωτάτου ορίου (πλαφόν) που αναλύεται στο άρθρο 9 παρ. Α 1 του παρόντος. Μετά τη συμπλήρωση της διετίας και ανά διετία με απόφαση του Ταμείου σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα από τον ασφαλισμένο στοιχεία καθορίζεται το ποσό επί του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές της επόμενης διετίας.
2.4. Μηνιαία εισφορά του μη έμμισθου νέου ασφαλισμένου (μετά την 1.1.1993) ίση με 6% επί των ασφαλιστικών κατηγοριών που καθορίσθηκαν με το ΠΔ 169/1993, όπως αυτές διαμορφώνονται με την εκάστοτε ισχύουσα Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Τα ποσά αυτά αναπροσαρμόζονται κάθε φορά με βάση το ποσοστό αύξησης των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπολογισμός γίνεται επί της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας και ο ασφαλισμένος δικαιούται να επιλέξει υψηλότερη.
3. Εισφορά όσων συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλιση και αναλυτικά:
3.1 Όσοι νέοι ασφαλισμένοι συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στο Ταμείο καταβάλλουν κατά μήνα εισφορά ύψους 6% οι μεν έμμισθοι επί του μέσου όρου του μισθού του τελευταίου έτους πριν από τη διακοπή της υποχρεωτικής τους ασφάλισης, οι δε μη έμμισθοι επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας επί της οποίας κατέβαλε ασφαλιστικές εισφορές ο ασφαλισμένος κατά τη διακοπή της ασφάλισης. Οι εισφορές αυτών αναπροσαρμόζονται κατά το ποσοστό μεταβολής των καταβαλλόμενων από το Ταμείο συντάξεων.
3.2 Όσοι παλαιοί ασφαλισμένοι συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους στο Ταμείο καταβάλλουν οι μεν έμμισθοι εισφορά ύψους 8% επί των αποδοχών τους κατά την ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να υπολείπονται από τις εισφορές που καθορίζονται με την οικεία ΣΣΕ με τα αυτά προσόντα και έτη υπηρεσίας ούτε να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο (πλαφόν) όπως αναλύεται στο άρθρο 9 παρ. Α 1 του παρόντος, οι δε μη έμμισθοι καταβάλλουν το 6% επί του ποσού επί του οποίου υπολογίζεται η ασφαλιστική εισφορά κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι εισφορές αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τη μεταβολή του οριζόμενου ανωτάτου ορίου αποδοχών για τον υπολογισμό των εισφορών.
4. Η εισφορά αναγνώρισης γάμου, η οποία είναι ίση με την κράτηση των τακτικών αποδοχών ενός μηνός κάθε έγγαμου ασφαλισμένου. Προκειμένου περί μη έμμισθου ασφαλισμένου η κράτηση είναι ίση με το ποσό της κλάσης στην οποία υπάγεται. Εφόσον και ο σύζυγος και η σύζυγος τυγχάνουν έμμισθοι ασφαλισμένοι η ως άνω εισφορά καταβάλλεται εξ ημισείας από τον καθένα από αυτούς, με βάση τις μεγαλύτερες τακτικές αποδοχές, του ή της συζύγου. Στην περίπτωση επόμενου γάμου παρακρατείται το μισό της εισφοράς. Η εισφορά αναγνώρισης γάμου καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε 48 ισόποσες δόσεις. 5. Κάθε είδους πρόσοδοι της περιουσίας του Ταμείου 6 Κάθε είδους χαριστικές ή μη καταβολές προς το Ταμείο.
7. Κάθε άλλο νόμιμο έσοδο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η καταβολή πρόσθετων εργοδοτικών εισφορών.[ ΑΚΕΡΜΟΣ ....ΠΛΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΉΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ ]"

Τις αρχές μου δεν τις αλλοτριώνω, τα πιστεύω μου δε τα σιωπώ και η φωνή μου θα είναι πάντα κρυστάλλινη.