16 Δεκ 2014

Παραίτηση Νίκου Αρβανίτη από Δ.Σ. Συλλόγου

Συνάδελφοι,

Αρχή μου είναι πως καλός εργαζόμενος είναι ο ενημερωμένος εργαζόμενος. Χρέος μου να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός. Καλύτερος φίλος μου η αλήθεια. Μέσα από αρχές και αξίες έμαθα να προσπαθώ για το καλύτερο του συνόλου.
Έτσι ξεκίνησα και το συνδικαλισμό και είχα τονίσει στις δύο πρώτες ομιλίες μου στις Γ.Σ. πως δύο τριετίες είναι αρκετές για να προσφέρεις.
Είχα αποφασίσει στην οικονομοαπολογιστική Γ.Σ. του Ιανουαρίου να ζητήσω άμεσα εκλογές με παραίτηση. Τα γεγονότα με πρόλαβαν. Η πρόταση μομφής ξεκάθαρη, είτε από ανικανότητα, είτε εσκεμμένα αποτύχαμε αφού χάθηκε η εμπιστοσύνη σας. Είτε το ένα είτε το άλλο το ίδιο είναι. Είναι γεγονός πως τέσσερις συνάδελφοι της ICAP βρέθηκαν στο δρόμο. Αναμφίβολα πράξη ντροπής για την ICAP και επιβίωσης για τους ίδιους. Εγώ ήθελα την Εθνική πρώτη να τους επαναπροσλάβει.
Κατά τη γνώμη μου το θέμα των συναδέλφων δεν λύνεται στο πόδι αλλά μέσα από ένα διάλογο Συλλόγου - εργαζομένων της ICAP και νομικών για το πώς θα απορροφηθούν σταδιακά από την εταιρία.
Η απόφασή σας απόλυτα σεβαστή βεβαίως εγείρει θέμα ηθικής τάξης γι' αυτό και η παραίτηση αυτονόητη.
Ξεκαθαρίζω έχω ήσυχη τη συνείδησή μου όχι γιατί είμαι αλάνθαστος αλλά διότι έκανα το πρέπον μέσα από τις μικρές δυνάμεις που είχα αλλά κυρίως από τη δύναμη που μου προσφέρετε εσείς.
Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και ζητάω συγγνώμη.
Η ίδρυση της ''Δράσης'' έγινε με σκοπό την ισονομία των εργαζομένων και το καλό του συνόλου. Προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε ενωτικά μέσα από τους θεσμούς όσο επέτρεπαν οι δυνάμεις μας το προσφέραμε, αυτός και ο λόγος που είμαστε πεπεισμένοι πως τιμήσαμε την ψήφο σας.
Απαιτείται ηρεμία, σκέψη και ενότητα διότι μπροστά μας έχουμε μεγάλα και δύσκολα θέματα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου και ολόψυχα εύχομαι να κερδίσουν ότι έχασαν όλα αυτά τα πέτρινα, κατοχικά χρόνια από το επόμενο Δ.Σ.

Συναδελφικά,

Για τη Σ.Ε.
Νίκος Αρβανίτης