11 Ιουλ 2008

Η τύχη του Ταμείου μας

Συνάδελφοι,
 
 
Σε λιγότερο από 20 μέρες το ταμείο μας θα είναι πια παρελθόν.
 
Ένα Ταμείο που λειτούργησε υποδειγματικά για πολλές δεκαετίες εξασφαλίζοντας πλήρως τους υπαλλήλους της Εταιρίας μας, χάρη σε νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον χειρότερο ασφαλιστικό νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ, ενταφιάζεται την 1η Αυγούστου.
 
Ακόμα και τώρα όμως η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει όσο περισσότερο κακό μπορεί στους εργαζόμενους.
 
Με "εντολή" του ΙΚΑ η χωροταξική μεταφορά του Ταμείου μας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου, που σημαίνει ότι το Ταμείο μας πρέπει να έχει μεταφερθεί χωρίς μηχανογράφηση, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές με αποτέλεσμα ο χρόνος απονομής συντάξεων να αυξηθεί δραματικά, αλλά και με ορατό κίνδυνο να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων.
 
Στις εντονότατες αντιδράσεις μας η αφοπλιστική απάντηση των ιθυνόντων ήταν ότι το Ταμείο μας πρέπει να μεταφερθεί γιατί την 1η Αυγούστου η Υπουργός Απασχόλησης και Ανεργίας κα Φάνη Πετραλιά θα πρέπει να εγκαινιάσει τον χώρο και να τελέσει αγιασμό!!!!!!
 
Τους προειδοποιήσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, τους προειδοποιούμε δημόσια και τώρα.
 
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το ταμείο μας είτε σαν αυτόνομο ταμείο όπως είναι σήμερα, είτε σαν τομέας του ΙΚΑ όπως θα είναι από την πρώτη Αυγούστου να το κάνουν σαν τα μούτρα τους.
 
Η εξυπηρέτηση των εργαζομένων δεν μπορεί και δε πρέπει να υποβαθμιστεί.
 
Την Τετάρτη συνεδριάζει, μετά από αίτημα που καταθέσαμε, έκτακτα το Δ.Σ. του ΤΑΠΕ με τον στόχο να υπερψηφιστεί η πρότασή μας που είναι ότι "το Δ.Σ. του ΤΑΠΕ αρνείται την μεταφορά του σε κτίριο του ΙΚΑ αν δεν διασφαλιστεί πλήρως ότι το επίπεδο και οι χρόνοι εξυπηρέτησης τόσο των εργαζόμενων όσο και των συνταξιούχων αλλά και οι χρόνοι απονομής των συντάξεων θα είναι τουλάχιστον ίδιοι με σήμερα."

Συναδελφικά

Άγγελος Νικολάου
Γιάννης Πετσαλάκης