02 Φεβ 2023

Ήξερες ότι...

Συνάδελφε,

Ήξερες ότι, την Δευτέρα που μας πέρασε ο Σύλλογος πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 14:00 μ.μ. στο ισόγειο της Εταιρίας με θέμα τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό των ετών 2021 και 2022; Μάλιστα επισήμανε ότι η παρουσία όλων μας ήταν απαραίτητη. Φυσικά συνάδελφε θα κατάλαβες πόσο σοβαρή ήταν αυτή η Συνέλευση από το ότι ανακοινώθηκε την ίδια μέρα στις 10:27 π.μ. (δηλαδή 3,5 ώρες πριν την διεξαγωγή της!!!). Το αποτέλεσμα; Η πραγματοποίηση μιας «συνέλευσης» παρωδία, μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων, που τελικά κατέληξε σε λεκτικό διαπληκτισμό μεταξύ των παρατάξεων που εκπροσωπούνταν στα προηγούμενα ΔΣ.

Αυτό έγινε την ώρα που περισσεύουν οι εξαγγελίες από όλες αυτές τις παρατάξεις, πως αν οι εργαζόμενοι τους εμπιστευθούν στις εκλογές που έρχονται, θα παλέψουν για τα αιτήματα τους και ειδικά γι αυτά που αφορούν εμάς τους ενοικιαζόμενους και γραμματείς πωλήσεων! Την ώρα που θα πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση για αυξήσεις, συλλογική σύμβαση που να μας καλύπτει όλους, τώρα που θα πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για να προσληφθεί το σύνολο των εργαζομένων απευθείας από την Εθνική Ασφαλιστική, χωρίς «κριτήρια» και «ποσοστά».

Αν πραγματικά αυτές οι παρατάξεις που εκπροσωπούνταν στα προηγούμενα ΔΣ θέλουν να διακρίνουν τις διαθέσεις μας όπως λένε, ας σταματήσουν να μας βάζουν να απαντάμε σε κουτάκια με «ναι» και «όχι» μέσω ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Οι διαθέσεις διακρίνονται μέσω μαζικών συλλογικών διαδικασιών όπου εκτιμάμε την πείρα από τη δράση μας, συζητάμε και διαμορφώνουμε από κοινού το πλαίσιο πάλης, όλοι μαζί και όχι ανά εργασιακή σχέση. Ο σύλλογος των εργαζομένων δεν ανήκει ούτε στο ΔΣ ούτε στις παρατάξεις του, ανήκει στο σύνολο των εργαζομένων και αυτούς οφείλει να εκπροσωπεί.

Ήξερες ότι, η παράταξη μας έχει κάνει αντίστοιχα καλέσματα στον Σύλλογο το προηγούμενο διάστημα; Το 2021 για παράδειγμα,  στείλαμε αίτημα να δημοσιευθεί στο site του Συλλόγου ανακοίνωση κάλεσμα προς τον Σύλλογο που αφορούσε την απευθείας πρόσληψη όλων μας στην εταιρεία, με πλήρες ωράριο, αναγνώριση όλων των χρόνων προϋπηρεσίας, καταβολή όλων των αναδρομικών που θα παίρναμε βάσει της Συλλογικής Σύμβασης.

Η απάντηση του προέδρου του Συλλόγου τότε ήταν ότι «δεν δημοσιοποιούμε στο site μας ανακοινώσεις παρατάξεων άλλων σωματείων, ακόμα και αν αυτό είναι το κλαδικό σωματείο των ασφαλιστικών». Παράλληλα, συνεχιζόταν ο αποκλεισμός ενοικιαζόμενων & γραμματέων γραφείων πωλήσεων από τη συζήτηση περί σύμβασης. Τώρα; Ξαναγίναμε οι «εργαζόμενοι του διπλανού γραφείου»…

Μετά από αυτά εύλογα μπορεί να αναρωτιέσαι αν αυτή η περιβόητη αξιολόγηση που οι υπόλοιπες παρατάξεις καλωσορίζουν, είναι άλλη μια προσπάθεια ώστε να κρατήσουμε στάση αναμονής, αφού στην τελική «εργαζόμενοι και διοίκηση έχουν κοινά συμφέροντα» (οποιαδήποτε ομοιότητα με την ομιλία του CEO προς το προσωπικό είναι παντελώς τυχαία).

Στις 8 & 9 Φλεβάρη απαντάμε σε αυτές τις δυνάμεις: Πέσατε έξω. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ εργαζόμενοι του διπλανού γραφείου. Είμαστε χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι αυτού του ίδιου γραφείου. Εμείς και η δουλειά μας παράγουμε δεκάδες εκατομμύρια κερδών ετησίως. ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ να κάνουν ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ από εμάς, δείχνοντας «καλή διαγωγή» γι ανάλογη «βαθμολογία»... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Και ακριβώς για να γίνει τέτοια διεκδίκηση πράξη, στέλνουμε στο νέο ΔΣ του Συλλόγου ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Ενισχύουμε το ψηφοδέλτιο της ΕΑΣΚ, για την αλλαγή των συσχετισμών σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση!

Δεν μας κερδίζει η απογοήτευση! Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

Εθνικής Ασφαλιστικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972581484 Χαραλάμπους Νίκος, «ενοικιαζόμενος» στο Call Center