07 Μαρ 2023

Όλοι στην απεργία στις 8/3/2023 στις 12:30 στα Προπύλαια

             Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!

                Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων  

                                 στις 8 Μάρτη στις 12:30 στα Προπύλαια!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συμμετέχουμε στην 24ώρη πανεργατική απεργία και τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Φέτος δυστυχώς αυτός ο αγωνιστικός εορτασμός συναντάται με το προδιαγεγραμμένο δολοφονικό έγκλημα στα Τέμπη, με δεκάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά. Συμμετέχουμε στην απεργία και κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στην πολιτική που τοποθετεί τη ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του κέρδους και δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μάρτη στις 12:30 στα Προπύλαια.

Η μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με ηθικούς αυτουργούς τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις! Εκείνους δηλαδή που λογαριάζουν τις λαϊκές ανάγκες, την ασφάλεια και τη ζωή του λαού και των παιδιών του ως κόστος για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αποδεικνύεται σήμερα περίτρανα πως η βαρβαρότητα που ακούει στο όνομα «καπιταλιστικό κέρδος» είναι το ίδιο εγκληματική σε όλες τις εποχές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Έχουμε χρέος η οργή και η αγανάκτηση που ξεχειλίζει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γραφείο να γίνει σύνθημα και φωνή διεκδίκησης πιο δυνατή από ποτέ, να γίνει και η φωνή εκείνων που χάθηκαν άδικα. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών και ενόχων, δεν θα καμωθούμε με τα «πορίσματα» της κυβέρνησης περί «τραγικού ανθρώπινου λάθους» και με τα «δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών». Δεν θα συμβιβαστούμε με τις «επιτροπές διερεύνησης», οι οποίες αποτελούνται από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση και στην ιδιωτικοποίηση του σιδηρόδρομου, που οδήγησαν στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα. Δεν μασάμε τα περί «καλής απελευθέρωσης και κακής εφαρμογής» από τους προκατόχους τους, με τη στοχοποίηση των σιδηροδρομικών και μια παραίτηση για τα μάτια του κόσμου. Ξέρουμε καλά, πως και τούτη το φορά πάνε να βγάλουν λάδι την πολιτική τους που αντιμετωπίζει τα μέτρα ασφαλείας ως «κόστος» κι ετοιμάζονται για ένα ακόμα μεγαλοπρεπές κουκούλωμα του ένοχου, της καπιταλιστικής κερδοφορίας που υπηρετούν.

Οι χιλιάδες εργαζόμενες, οι μητέρες του Κλάδου μας που ταυτίστηκαν με τις χαροκαμένες μανάδες αυτής της τραγωδίας, που είδαν τον εαυτό τους στο «….μάνα θα σε πάρω όταν φτάσω», που παγώνει το αίμα τους στη φράση «….πάμε και όπου βγει», πρέπει να πρωτοστατήσουν στη διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής, σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες, για ζωή και δικαιώματα με κριτήριο της σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες. Με αγωνιστική ετοιμότητα, με την οργάνωσή τους στο εργατικό, λαϊκό, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα μπορούν να προσδώσουν νέα δυναμική στον αγώνα για την απόκρουση αυτού του σάπιου συστήματος, που πάντα και με οποιαδήποτε κυβέρνηση, όταν πρόκειται για την προστασία του λαού μετράει φραγκοδίφραγκα, κόβει από παντού, εξοικονομώντας «πόρους». Και όταν είναι να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα επιχειρησιακά τους σχέδια, είναι γαλαντόμο. Ενός συστήματος που σαρώνει με αμείωτη ένταση κατακτήσεις και δικαιώματα.

Όλοι εμείς που ζούμε με μισθούς πολύ πίσω από τις ανάγκες μας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, με ατελείωτες ώρες δουλειάς ώστε να τελειώσουν τα «project», με την πίεση των στόχων, την εντατικοποίηση μετά τις εξαγορές, με εθελούσιες και απολύσεις την Τετάρτη 8 Μάρτη απεργούμε τιμώντας όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

                 

           Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

                               Εθνικής Ασφαλιστικής