03 Μάι 2023

Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται

 

Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται ! Δεν τρομοκρατούνται!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από την Παρασκευή αισχρό και αποκαλυπτικό βίντεο από περιοδεία του Υπουργού Ανάπτυξης και υποψηφίου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο Ασφαλιστικό Πρακτορείο NOS INSURANCE. Εκεί είδαμε όλοι τον CEO της επιχείρησης να απειλεί τους εργαζόμενους και να τους υποδεικνύει την επιλογή που «οφείλουν» να κάνουν στις εκλογές, γιατί όπως λέει «δεν μπορεί να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε…». Ενώ θυμίζει πως «δεν είναι πολύ δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και τους το έχει …αποδείξει».

Καμία έκπληξη. Τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία την έχουμε φάει με το κουτάλι χρόνια τώρα στον κλάδο και ειδικότερα στα ασφαλιστικά πρακτορεία. Δεν είναι τυχαίο δίπλα σε ποιους επιλέγουν τα στελέχη της ΝΔ να μοστράρουν μπροστά στις εκλογές, δίνοντας ώθηση σε τέτοιες στάσεις των αφεντικών. Είναι υπόλογοι! Πρέπει να τιμωρηθούν!

Picture1

Αυτό είναι όμως το αποτέλεσμα και όλων των ευρωενωσιακών ρυθμιστικών πλαισίων για τον εκφοβισμό στους χώρους εργασίας, τον δήθεν «σεβασμό στην ελεύθερη έκφραση» των εργαζομένων κ.ά., που ψηφίζουν όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα αντίστοιχα άρθρα στον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη.

Όλοι τους μαζί έχουν νομοθετήσει την ασφυκτική για τους εργαζόμενους σημερινή κατάσταση στους χώρους δουλειάς, όπου η μια πλευρά είναι οι ατομικές συμβάσεις που επιβάλουν «σιωπή νεκροταφείου» με ατέλειωτους κανονισμούς και κυρώσεις, ενώ η άλλη είναι η ανοιχτή τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Η «σταθερότητα» που επικαλούνται οι εργοδότες του κλάδου και τα κόμματα τους σημαίνει σταθερότητα για τα κέρδη τους, που αυγατίζουν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Αυτή είναι η «σταθερότητα» για την οποία μιλάνε στον λαό. Αυτήν υπερασπίζεται κι ο συγκεκριμένος εργοδότης. Ας μείνουν λοιπόν μόνοι τους, να τους ψηφίσουν μόνο εκείνοι που εκπροσωπούν: Τα αφεντικά!

Τους απαντάμε πως σταθερότητα για τους εργαζόμενους σημαίνει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, σταθερά ωράρια, κατάργηση απλήρωτων υπερωριών. Σημαίνει μισθός που να μην τελειώνει στη μέση του μήνα, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία, στην Παιδεία, απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι εργαζόμενοι, όλοι εμείς, έχουμε άλλη επιλογή! Την δική μας απάντηση στους εκβιασμούς τους! Δεν υπάρχουν κυβερνητικοί σωτήρες. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Το κρίσιμο δεν είναι το «χρώμα» ή η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, ούτε η «κυβερνητική σταθερότητα», που για τον λαό θα σημαίνει αστάθεια, ανασφάλεια, νέα βάρη. Το κρίσιμο την επόμενη μέρα είναι να είναι δυνατό το εργατικό κίνημα που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης, θα σπάει σε κάθε χώρο δουλειάς τον τσαμπουκά κάθε εργοδότη.

Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση