27 Φεβ 2024

Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη!

 

Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα για τις ζωές μας!

«'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το σύνθημα που γεννήθηκε στις πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις που πυροδότησε το έγκλημα στα Τέμπη θα ακουστεί ξανά αύριο Τετάρτη, στην απεργία και τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.

Έναν χρόνο μετά τις πολυήμερες διαδηλώσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 ανθρώπων στις «ράγες» της εγκληματικής πολιτικής κόστους - οφέλους, σωματεία και φορείς διατρανώνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» συντρίβεται κάθε δικαίωμα και ανάγκη των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Σε μια περίοδο που οι μισθοί εξαϋλώνονται από την ακρίβεια, οι δημόσιες δομές Υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο», η μόρφωση και οι σπουδές μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, με συνελεύσεις, συσκέψεις και άλλες μορφές οργάνωσης, αποφασίζουν να απαντήσουν με απεργία. Τη στιγμή που η κυβέρνηση μαζί με τους «κοινωνικούς εταίρους» βάζει για μια ακόμα φορά σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, με την υπονόμευση των Συμβάσεων, εκατοντάδες συνδικάτα απεργούν και διεκδικούν κλαδικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ρεκόρ αποφάσεων με 35 Εργατικά Κέντρα και 21 Ομοσπονδίες

Το απεργιακό μέτωπο μετρά πλέον περισσότερες από 300 αποφάσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ τα Εργατικά Κέντρα που έχουν πάρει απεργιακή απόφαση έχουν φτάσει τα 35 και οι Ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα τις 20! Δεμένα θα μείνουν τα βαπόρια, καθηλωμένα τα αεροπλάνα, «φρένο» στα τρένα, ενώ στο δρόμο θα είναι και οι μικροί επαγγελματίες!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για απεργιακές αποφάσεις που πάνε κόντρα στην υπονομευτική στάση της ηγετικής ομάδας ΓΣΕΕ, η οποία αρνήθηκε την προκήρυξη απεργίας και διαβουλεύεται με την κυβέρνηση στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου» για τα ψίχουλα του βασικού μισθού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ!

H συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια!