15 Απρ 2024

Απεργία 17/4/2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 10:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στις 17 Απρίλη δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη απεργιακή απάντηση της 28 Φλεβάρη, οπού χιλιάδες απεργοί από όλους τους κλάδους, στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι η ζωή μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους και δεν ανεχόμαστε να θυσιάζεται, ότι θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα.

Η προηγούμενη απεργία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Κοινό μας μέτωπο η διεκδίκηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις με αυξήσεις για όλους, η πάλη ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Βγήκαμε στο δρόμο, απαιτήσαμε να αποδοθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων για το έγκλημα στα Τέμπη.

Στο ερώτημα τα κέρδη τους ή η ζωή μας, απαντάμε η ζωή μας!

Ξαναβγαίνουμε στο δρόμο στις 17 Απρίλη!

Ø Γιατί η μαζική συμμετοχή στην απεργία θα είναι και η πιο ουσιαστική απάντηση απέναντι στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, απέναντι στην αξιολόγηση, στις σχεδιαζόμενες απολύσεις και στο ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων μέσω ατομικών συμβάσεων, συμψηφισμού επιδομάτων, εντατικοποίησης κ.α.

Ø Γιατί η διεκδίκηση για αύξηση των μισθών, η ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, η καθολική επαναφορά των τριετιών, η κατάργηση μιας σειράς από άμεσους και έμμεσους φόρους. Μπορεί να είναι η ουσιαστική απάντηση στην αυξανόμενη ακρίβεια.

Ø Γιατί τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι βάσεις, να επιστρέψει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ø Γιατί χρειάζεται να ενισχυθεί αποφασιστικά η δημόσια και δωρεάν υγεία και πεδία. Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση τους.

Ø Γιατί πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Να διεκδικήσουμε επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.

Τελικά το δίλημμα που βιώνουμε καθημερινά και στην εταιρία που εργαζόμαστε με την εντεινόμενη εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία είναι εν τέλει το ίδιο: Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή Η ΖΩΗ ΜΑΣ. Γιατί είναι ακριβώς το τσάκισμα ωραρίου και δικαιωμάτων, οι μειώσεις προσωπικού και η εντατικοποίηση, που θα εξασφαλίσουν νέα κέρδη για την εταιρία και από την άλλη νέα βάρη στην καθημερινότητα των εργαζομένων.

Η απάντηση που πρέπει να λάβει η εργοδοσία είναι συλλογική, περήφανη, ταξική! Κανένας μόνος, καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική πίεση! Δε θα δεχθούμε καμία απόλυση συναδέλφου! Εμείς, με τη δική μας δράση, θα τις μπλοκάρουμε! Η απεργία της 17ης Απρίλη να σταθεί μια πρώτη απάντηση στις επιδιώξεις τους! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Με συσπείρωση στο σωματείο, αλλά και δράση μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα για την ανατροπή των συσχετισμών, θα τα καταφέρουμε!

Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση