11 Νοε 2022

Ένα ευχαριστήριο χωρίς επιφυλάξεις, το δώρο του Προεδρείου του Συλλόγου στη Διοίκηση

Συνάδελφοι,

Η ευχαριστήρια επιστολή του Προεδρείου Συλλόγου κυκλοφόρησε με διαφωνία των παρατάξεών μας που αποτελούν την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Επειδή θέλουμε η κάθε μας θέση να είναι αιτιολογημένη απέναντι στους εργαζόμενους, σας παραθέτουμε τους λόγους που μας οδήγησαν στην καταψήφισή της:

  • Αρχικά θεωρούμε ότι μια εφ’ άπαξ οικονομική ενίσχυση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις αυξήσεις στους μισθούς, αυξήσεις που κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο σε σχέση με την δραματική άνοδο του πληθωρισμού και την υποβάθμιση της αγοραστικής μας δύναμης.
  • Η ενίσχυση δόθηκε μετά από αίτημα του Συλλόγου αίτημα που αφορούσε όμως όλους τους εργαζόμενους.
  • Παρ’ όλα αυτά είναι καλοδεχούμενη κάθε οικονομική ενίσχυση που όμως οφείλει να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζόμενων της Εταιρίας μας.
  • Η ανακοίνωση της κας Τόμπρου περιλάμβανε μόνο τους μόνιμους υπαλλήλους.
  • Για τους συναδέλφους μέσω εταιριών ενοικίασης, δηλαδή τους πιο χαμηλόμισθους εργαζόμενους, υπήρξε μια υπόσχεση για χορήγηση διατακτικών σίτισης ύψους 500€ αλλά σε διαφορετικό χρόνο, μήπως και θεωρηθεί με αυτόν τον τρόπο ότι είναι υπάλληλοι της Εταιρίας (που βέβαια είναι!)
  • Εξαιρέθηκαν οι γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων που ουσιαστικά μισθοδοτούνται από την Εταιρία.
  • Η εξαίρεση των Διευθυντών παρ’ ότι φαίνεται φιλολαϊκή, δεν προάγει το εταιρικό κλίμα
  • Η ανακοίνωση δεν περιλάμβανε οικονομική ενίσχυση για το προσωπικό φύλαξης, τις εργαζόμενες στο συνεργείο καθαρισμού, και τους συναδέλφους του flexible capacity.

Όλα τα παραπάνω δεν μας επιτρέπουν να συγχαρούμε την Διοίκηση χωρίς κανέναν απολύτως αστερίσκο, όπως έκριναν οι συνάδελφοι της μειοψηφίας του Δ.Σ., αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια για ένταξη όλων των εργαζόμενων της Εταιρίας μας στο τακτικό προσωπικό της, πράγμα που θεωρούμε ότι πρέπει να είναι κοινός στόχων όλων μας.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη των εργαζόμενων.

Συναδελφικά,

Οι Συντονιστικές Επιτροπές