22 Νοε 2022

Συνάδελφοι μέσω εταιριών ενοικίασης: Εργαζόμενοι όπως όλοι μας και όχι πληβείοι της εργασίας

 

Συνάδελφοι, 

Στη χθεσινή συνάντηση του Συλλόγου με τους συναδέλφους μας που εργάζονται μέσω των εταιριών ενοικίασης στην Εταιρία, συνάντηση με παλμό και απόλυτα δικαιολογημένες στιγμές έντασης λόγω της απαξίωσης με την οποία αντιμετωπίζει η Εταιρία αυτούς τους συναδέλφους μας, οι παρατάξεις μας, πρότειναν συγκεκριμένες κινήσεις, έχοντας παράλληλα διαχρονικά την σταθερή θέση, ότι στηρίζουμε και διεκδικούμε με κάθε τρόπο την ισότιμη ένταξη τους στο τακτικό προσωπικό της Εταιρίας. 

Θεωρούμε ότι η θέση της Εταιρίας που έχει διατυπωθεί, ότι δηλαδή δεν θα προβεί σε καμιά κίνηση αναμένοντας την απόφαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της απολυμένης συναδέλφου μας Μαρίας Γουλή, είναι απόλυτα προσχηματική και αποσκοπεί απλά στο να κερδίσει χρόνο και χρήμα χωρίς να έχει αντιδράσεις από το προσωπικό. 

Οι συνάδελφοι μας μέσω εταιριών ενοικίασης είναι «κανονικοί» εργαζόμενοι, εργάζονται σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες της Εταιρίας, παίρνουν οδηγίες από τους ίδιους προϊσταμένους όπως όλοι οι εργαζόμενοι και κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά όπως όλοι μας. Τους διαφοροποιεί όμως ο μισθός πείνας που παίρνουν, το αυξημένο ωράριο εργασίας η μηδενική εξέλιξη και τα υποβαθμισμένα δικαιώματα. Είναι οι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. 

Ο Σύλλογος μας έχει διαχρονικά αγκαλιάσει εκείνους τους εργαζόμενους που η Εταιρία θέλει να τους χρησιμοποιεί σαν εργαζόμενους κατώτερης κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στις πιο κάτω κινήσεις: 

Την ένταξη τους στον Σύλλογο, που ήταν πρωτοπόρος στο επίπεδο των επιχειρησιακών σωματείων, ώστε να παλέψουμε όλοι μαζί για τους κοινούς μας στόχους. 

Στήριξε πλήρως νομικά, ηθικά και συνδικαλιστικά, σε συμπαράταξη μαζί με την ΟΑΣΕ, την αγωγή της απολυμένης συναδέλφου Μαρίας Γουλή, που έχοντας κερδίσει την Εφετειακή απόφαση, περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου στην αναίρεση που άσκησε μικρόψυχα η Εταιρία. 

Δημιούργησε ομαδικό συμβόλαιο για τους εργαζόμενους μέσω εταιριών ενοικίασης και τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων 

Ενέταξε στο ετήσιο checkupτων υπαλλήλων, το σύνολο των εργαζομένων μέσω των εταιριών ενοικίασης αλλά και τις γραμματείς των εταιρικών γραφείων πωλήσεων καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. 

Συστηματικά διατυπώνει τα αιτήματα του Συλλόγου, με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την μορφή της εργασιακής σχέσης που τους συνδέει με την Εταιρία. 

Παράλληλα, οι παρατάξεις μας πρότειναν να γίνει άμεσα ηλεκτρονική ψηφοφορία του συνόλου του προσωπικού των εταιριών ενοικίασης, που εργάζονται στην Εταιρία, με στόχο να διακριβώσουμε τη διάθεση και την πρόθεση των συναδέλφων μας με τα παρακάτω ερωτήματα: 

·         Είστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση της Εθνικής Ασφαλιστικής; 

·         Είστε ικανοποιημένοι από τις συνθήκες εργασίας που έχετε στην Εταιρία; 

·         Είστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση των φυσικών σας προϊσταμένων στην Εταιρία; 

·         Είστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση των συναδέλφων του διπλανού γραφείου; 

·         Είστε ικανοποιημένοι από τον μισθό σας; 

·         Είστε ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση και την διαχρονική στάση του Συλλόγου απέναντι στους εργαζόμενους των εταιριών ενοικίασης; 

·         Σε ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την πλήρη ένταξή σας στο τακτικό προσωπικό της Εταιρίας, είστε διατεθειμένοι να συμμετάσχετε; 

·         Αν ναι, σε τι μορφή απεργιακού αγώνα θα συμμετείχατε, θεωρώντας τον σαν τον πιο πρόσφορο; Επιλογές: 1. Στάση εργασίας, 2. 24ωρη απεργία, 3. 48ωρη απεργία, 4. Πολυήμερες απεργίες. 

·         Θεωρείτε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν στον αγώνα αυτό και οι «μόνιμοι υπάλληλοι»; 

·         Είστε διατεθειμένοι να κινηθείτε δικαστικά με την πλήρη κάλυψη και την νομική στήριξη του Συλλόγου μας, ώστε να διεκδικηθεί η ένταξη με ομαδική αγωγή; 

Τέλος, τους καλέσαμε, σαν μέλη του Συλλόγου, να προτρέψουν όλες και όλους τους συναδέλφους μέσω εταιριών ενοικίασης, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου, να ενταχθούν στην συλλογική προσπάθεια ώστε να γίνει πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική η φωνή μας, γιατί η δύναμη του Συλλόγου προέρχεται από την ενότητα των εργαζόμενων. 

Αντίπαλός μας είναι η εργοδοσία και το δουλεμπορικό καθεστώς εργασίας μέσω εταιριών ενοικίασης. Δεν μας αρκεί πια η έκφραση καλών προθέσεων και υποσχέσεων από την Εταιρία. 

Απαιτούμε την ισότιμη ένταξη στο τακτικό προσωπικό των συναδέλφων μας που εργάζονται μέσω εταιριών ενοικίασης. 

Σύμμαχος η αλληλεγγύη όλων μας. 

Δύναμή μας ο Σύλλογος. 

Συναδελφικά, 

Οι Σ.Ε. των 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ