16 Μάι 2019

Απάντηση του Μανώλη Χατζάκη, Γενικού Γραμματέα της ΟΑΣΕ, στην Ανακοίνωση της "ΔΑΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής'': ''Δεν μας αξίζει αυτή η Ελλάδα''

Σχολιασμός παραταξιακής – (σχεδόν κομματικής) – ανακοίνωσης

Δεν μας αξίζει αυτή η μορφή  πολιτικού διαλόγου ή πιο ωμά «προπαγάνδας»

Με αφορμή επιθέσεις που γίνονται αυτό το διάστημα από κάποιους «μπαχαλάκηδες» (αλήθεια πόσο επιεικής χαρακτηρισμός για άτομα που δεν σέβονται κανένα σχεδόν δημοκρατικό κανόνα) είτε σε κομματικά γραφεία είτε σε προεκλογικά περίπτερα, είτε σε προεκλογικές εκδηλώσεις  η «ανεξάρτητη» φωνή της  ΔΑΚΕ  της  εταιρίας μας, εναρμονισμένη πλήρως με την πιο «φτηνή»  μορφή προπαγάνδας της ΝΔ, αφήνει υπονοούμενα για το ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν αυτές οι ενέργειες  καθώς  και εναντίον της κυβέρνησης από την οποία απαιτεί να καταργήσει τα «άσυλα» ανομίας και να προστατέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΔΑΚΕ.

Σας υπενθυμίζω ότι από το 2015 που εκλέχθηκε κυβέρνηση αλλά και το τελευταίο διάστημα, το μεγαλύτερο πολιτικό bulling το έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Επτά στις δέκα περιπτώσεις επιθέσεων σε γραφεία και περίπτερα  αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα υπήρξαν προβοκατόρικες αντισυγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις του. Για να μη μιλήσω για την «φαιά» προπαγάνδα της συντριπτικής πλειοψηφίας  των ΜΜΕ. Ακόμη και για τα τελευταία μέτρα και ιδιαίτερα το μέτρο των 120 δόσεων, που όλοι οι πολίτες χαιρέτισαν σαν θετικότατο,  η εφημερίδα του «κουμπάρου», ΤΑ ΝΕΑ, έγραφαν: «προσοχή στις παγίδες» !!!

Παράλληλα, θυμίζω ότι σε παλαιότερες εποχές και με πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις,  παρόμοια ή πολύ μεγαλύτερης έκτασης και έντασης συμβάντα είχαν δυστυχώς  τρομακτικά σοβαρότερα αποτελέσματα. Ας μη βγάζουμε λοιπόν εύκολα συμπεράσματα και να  μην υπονοούμε, κατά πως μας βολεύει, το ποιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες ενέργειες.  

Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι το πρόβλημα της διαφύλαξης των δημοκρατικών θεσμών και της ανάπτυξης της δημοκρατικής συνείδησης των πολιτών είναι πολύ σοβαρό.

Θα σημειώσω όμως ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να κουτσουρεύεται ούτε να αυτοκαταργείται  (βλέπε κατάργηση Πανεπιστημιακού ασύλου κ.α.) στο όνομα της διαφύλαξης των αρετών της.  Έτσι έρχονται αντίθετα αποτελέσματα.

Χρειάζεται μια ευρύτερη προσπάθεια για την δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των πολιτών. Προσπάθεια από  όλους μας και κυρίως  από τους πολιτικούς φορείς που συμμετέχουμε. Ας το προσπαθήσουμε και ας μην ακολουθούμε «τυφλά» σκοπιμότητες.

Όσο για το ποια Ελλάδα μας αξίζει και ποια δεν μας αξίζει μάλλον θα επανέλθω σύντομα.

Συναδελφικά

Μανώλης Χατζάκης