11 Μάι 2021

Επιστολή συναδέλφου Ιωάννη Καρατζαφέρη

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιώ την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου, με την Ομάδα Εργαζομένων ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Γιατί εμένα;
• Νομίζω πως τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή να αποτινάξουμε τις κομματικές εξαρτήσεις από το συνδικαλιστικό μας οικοσύστημα. Θεωρώ το εαυτό μου ξεκάθαρα ακομμάτιστο και ίσως από τους λίγους που το δηλώνουν ευθέως, χωρίς φόβο και με κόστος στην επαγγελματική τους εξέλιξη.
• Νομίζω πως είναι η κατάλληλη συγκυρία για να πλαισιωθούν τα παλαιότερα και πιο έμπειρα μέλη του Συλλόγου μας με νέους ανθρώπους που έχουν την πρόθεση να παραλάβουν τη σκυτάλη στο εγγύς μέλλον.
• Από το πόστο μου εδώ και 16 χρόνια έχω έρθει σε επαφή με τους περισσότερους από εσάς, γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τα καθημερινά σας προβλήματα, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες σας.
• Έχω πλήρη επίγνωση των πολλών ταχυτήτων στις οποίες έχει κατακερματιστεί το ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρίας και έχω τη θέληση να εργαστώ προς μία κατεύθυνση για την ανατροπή των αδικιών που συντελούνται επί σειρά ετών και διοικήσεων.
• Γιατί πιστεύω πως στις όποιες επικοινωνίες, διαπραγματεύσεις, συνεννοήσεις με τη διοίκηση που θα οριστεί από το νέο μετοχικό σχήμα, ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν και άνθρωποι έξω από συνδικαλιστική σφαίρα της τελευταίας δεκαετίας.

Γιατί με τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;
• Διαπίστωσα πως η Συνεργασία απαρτίζεται από συναδέλφους εργατικούς (πράγμα πολύ σημαντικό για κάποιον που θέλει να ασκήσει συνδικαλιστική δραστηριότητα εν έτει 2021), ευφυείς και με ισχυρό δημοκρατικό πνεύμα.
• Όλες οι διαδικασίες στις οποίες έχω συμμετάσχει είναι πραγματικά ανοιχτές και απαλλαγμένες από ηγεμονίες και ψήφους ειδικού βάρους.
• Η Συνεργασία έχει επιδείξει συνέπεια και συνέχεια, τόσο στο λόγο όσο και στη δράση της τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ πως αξίζει τη θέση της στο επόμενο ΔΣ του Συλλόγου, ως μια πραγματικά ενωτική δύναμη που θα λειτουργεί με πνεύμα αλληλεγγύης και ρεαλισμού.

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον μπερδεμένο, ενοχικό και σε διαρκή θέση άμυνας συνδικαλισμό της μνημονιακής και μετα-μνημονιακής περιόδου και να περάσουμε ξανά στη διεκδίκηση όσων θα κάνουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη.

Μόνο με πολυφωνία, μαχητική διάθεση και πνεύμα συναίνεσης θα πάμε μπροστά.

Εμπιστεύομαι την κρίση σας - Εμπιστευθείτε τη Συνεργασία.

Από την πρώτη γραμμή του μετώπου,

Γιάννης Καρατζαφέρης