12 Μάι 2021

Επιστολή του υποψήφιου με την παράταξη ‘’Ανεξάρτητη Κίνηση Εθνικής Ασφαλιστικής’’ Ευάγγελου Κόκκινου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε το έχουν όλοι ανεξαιρέτως.

Θα μπορούσε να ισχύσει για το Σύλλογο μας κάτι διαφορετικό? Σε καμία περίπτωση και είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλοι μας πιστεύουμε το ίδιο.

Με ελευθερία βούλησης ο καθένας από εμάς, από  εσάς, από όλους ανεξαιρέτως έχει το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, αλλά και την υποχρέωση θα μπορούσαμε να πούμε με το να προσέλθει στην ψηφοφορία.

Σε μια ψηφοφορία μάλιστα που αφορά τις σημαντικότερες εκλογές του Συλλόγου μας σε μια ιστορική για την Εταιρία καμπή με την επερχόμενη  αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος όπου θα πρέπει να μας βρει ηθελημένα και όχι υποχρεωτικά ενωμένους.

Πολιτικά κόμματα δεν χωρούν στις εκλογές αυτές και δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα πολιτικά πιστεύω του καθενός, αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας, με τις συγκεκριμένες εκλογές. Έχει σημασία τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς στις εθνικές εκλογές?

Ακόμα και η σημερινή κυβέρνηση, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές επεδίωξε ορθά να μην προχωρήσει σε άμεση κομματική  στήριξη υποψηφίων, απελευθερώνοντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες να συμμετάσχουν πιο ενεργά σε πολλά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή έστω συμμετέχοντας στα κοινά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πόλεων τους.

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει το Σύλλογό μας και εν έτη 2021 που θα πρέπει να στιγματιστεί κομματικά? Το έχουμε αντικειμενικά ανάγκη ? Βοηθά στη συσπείρωση του κόσμου?

Έχει το δικαίωμα κανείς από εμάς να χαρακτηρίσει «νεροκουβαλητή» τον οποιονδήποτε υποψήφιο συνάδελφό μας επειδή απλά ασκεί το δικαίωμά του να συμμετέχει στις εκλογές? Ακόμα και ένα μόλις ψήφο να πάρει, αυτόν του εαυτού του, θα πρέπει να νοιώσει περήφανος που συμμετείχε ενεργά. Όσο περήφανος πρέπει να νοιώθει και αυτός που απλά θα προσέλθει στην άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Είναι θεμιτό κάθε ψηφοδέλτιο να έχει ηγεσία, υπάρχουν όμως ψηφοδέλτια με ηγετικές ομάδες αλλά και άλλα με μία και συνολική  ομάδα με μόνο μέλημά της τη προάσπιση των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων είτε ανήκουν στο κύριο προσωπικό, είτε  ICAP είτε γραμματείς γραφείων ακόμα και ειδικών συμβούλων.

Αγαπητοί συνάδελφοι κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κανέναν. Η δημοκρατία υπερισχύει παντού. Όπως τέθηκε το θέμα του κοινού ψηφοδελτίου και δημοκρατικά απορρίφθηκε έτσι δημοκρατικά θα ολοκληρωθούν και αυτές οι εκλογές.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση προς όλους σας.

Ευάγγελος Κόκκινος.

Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή  με το Ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Κίνησης