12 Ιαν 2023

Σύντομος απολογισμός

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σε όλους!!

Έχοντας την ευθύνη σχεδόν ένα χρόνο για την λειτουργία του Συλλόγου πιστεύουμε ακράδαντα ότι διαχειριστήκαμε όλα τα ανοικτά θέματα με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Δεν κρυφτήκαμε στις δύσκολες στιγμές αλλά κάναμε ένα βήμα μπροστά και αναλάβαμε ευθύνες οι οποίες δεν μας αναλογούσαν και τα καταφέραμε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, ΣΣΕ, ΕΚΕ, Ομαδικό συμβόλαιο 2155/0, Επιτόκια ΕΤΕ, Βοήθημα συναδέλφων, ενημέρωση και επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις με τους συναδέλφους Icap και Action Line, όπως έχει προγραμματιστεί στις 14/1 συνάντηση με τις γραμματείς των γραφείων πωλήσεων και άλλα πολλά που θα αναλυθούν διεξοδικά στις δια ζώσης συναντήσεις μας.

Αποδείξαμε με την χθεσινή μας παραίτηση ότι δεν είναι προτεραιότητα για εμάς οι καρέκλες και το βόλεμα για να πάμε τα πράγματα παρακάτω.

Δεν είναι προτεραιότητα για εμάς να γράφουμε μια ανακοίνωση την μία μέρα και να την αναιρούμε με νέα την επόμενη, υποτιμώντας τους συναδέλφους και τη νοημοσύνη τους,  νομίζοντας πως ο συνάδελφος δεν καταλαβαίνει την σκοπιμότητα της κάθε κίνησης.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εκλογές είναι η μόνη ξεκάθαρη λύση στο αδιέξοδο που προσπάθησαν κάποιοι να δημιουργήσουν και αυτές θα δώσουν και ηχηρή απάντηση σχετικά με το μέλλον του Συλλόγου μας.

Παλέψαμε για να δημιουργήσουμε μια διαφορετική κατάσταση στα εσωτερικά του Συλλόγου, ξεκινήσαμε την διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί με το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και θα αφορά, οικονομικά θέματα, αμοιβές, επιμερισμό εργασιακού αντικειμένου γραμματέων κλπ τα οποία θα φέρουν πλέον την έγκριση των μελών του Συλλόγου και δεν θα γίνονται εν κρυπτώ.

Επιλέξαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να μην τορπιλίζουμε το εργασιακό  κλίμα στην Εταιρία με ανακοινώσεις και αντιπαραθέσεις αλλά με ενότητα να κλείσουμε τα θεσμικά θέματα που μας απασχόλησαν.

Καλούμε την Διοίκηση της Εταιρίας το διάστημα που θα διανύσουμε μέχρι της εκλογές να μην λάβει αποφάσεις που έχουν να κάνουν με συλλογικά θέματα καθώς το Δ. Σ. του Συλλόγου είναι μεταβατικό και οι αρμοδιότητες συγκεκριμένες.

Υ. Γ. όσον αφορά χθεσινή ανακοίνωση που μιλούσε για συκοφαντίες και λασπολογίες τους επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και τους ενημερώνουμε ότι θα πάρουν τις απαντήσεις τους στην επόμενη γενική συνέλευση. Ελπίζουμε να είναι παρόντες, γιατί συνήθως παραιτούνται ή αποχωρούν.

Συναδελφικά,

Ανδρουτσόπουλος Παναγιώτης

Αγγελινά Γεωργία

Λευθεριώτης Τηλέμαχος

Τσελέκης Κωνσταντίνος

Αντωνίου Σπυρίδωνας