03 Σεπ 2013

Ανακοίνωση Εργασιακού Συμβουλίου για τον Ε.Κ.Ε.

Συνάδελφοι,

Η διοίκηση της εταιρείας ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή , για πολλούς επιτυχημένη, στην πορεία διαπραγματεύσεων για την συλλογική σύμβαση ζητάει εν πολλοίς την κατάργηση του ΕΚΕ.
Το προσχέδιο που παρουσιάστηκε καταργεί οποιαδήποτε παροχή , διευκόλυνση υπήρχε, χωρίς να έχει καμιά ανταποδοτικότητα για την εταιρία .
Το αντικαθιστά όμως με ότι ισχύει στην μνημονιακή εργασιακή νομοθεσία.
Η κατάργηση του βαθμολογίου που είναι ένα κίνητρο για τους εργαζόμενους σε ένα σύστημα που πρέπει να βασίζεται στην αξιοκρατία , η κατάργηση των αδειών ασθενείας και ασθένειας τέκνου με αποδοχές , μόνο σαν τιμωρία φαίνεται.
Και όλα αυτά κάτω από το πέπλο του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος .
Η πρόταση της Διοίκησης πρέπει να απορριφθεί συνολικά από τους εργαζόμενους γιατί καταργεί τον ΕΚΕ και παραπέμπει απλά στην εργασιακή νομοθεσία .
Ο Σύλλογος μαζί με το Εργασιακό Συμβούλιο (κανείς δεν περισσεύει) πρέπει να μπεί σ ένα διάλογο με βάση τον ΕΚΕ που ίσχυε τόσα χρόνια , χωρίς αγκυλώσεις και τετελεσμένα.
Ένας λειτουργικός ΕΚΕ είναι προς το συμφέρον όλων μας , γιατί διασφαλίζει την ασφάλεια των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργιά της Εταιρίας Ζητάμε λοιπόν Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 5/09/2013 για ενημέρωση και συζήτηση με τους συναδέλφους για την κοινή πορεία μας στο μείζον θέμα αυτό

Συναδελφικά
Το Ε.Σ.