02 Ιουν 2014

Κάλεσμα ΕΚΑ - Συλλαλητήριο 5/6 - Ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
 
 
Ταχ. Διεύθ.: Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■
■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com
 
 
Αρ. Πρωτ.: 1764

Αθήνα, 02/06/2014

ΚΑΛΕΣΜΑ

Τo EKA στηρίζει τον αγώνα των υπαλλήλων που απολύονται από το δημόσιο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 103 χρόνια και καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντεργατική και ανάλγητη πολιτική της. Μέσα από τις ενέργειές της στέκεται απέναντι όχι μόνο στους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας με στόχο τον αποκλεισμό των πιο φτωχών εργαζομένων από κάθε κοινωνικό αγαθό και κοινωνικές υπηρεσίες που τις συρρικνώνει.

Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τώρα απολύονται. Αρχικά οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι σε  Υπουργεία παίρνουν και αυτοί το δρόμο προς την ανεργία. Ακολουθούν  οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ κλπ, διογκώνοντας τους ήδη εφιαλτικούς αριθμούς των απολυμένων και των ανέργων.

Το ΕΚΑ καλεί

τους εργαζόμενους της Αθήνας, τα Σωματεία μέλη του

·         Να εκδώσουν ψηφίσματα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης.

·         Να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη,  5 Ιουνίου 2014 και ώρα 6.30μμ, καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει και θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών (Καραγ. Σερβίας 10), όπου οι καθαρίστριες ένα μήνα πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, απαιτώντας την εκτέλεση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διατάσσει την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Θα ακολουθήσει συναυλία αλληλεγγύης στην Πλατεία Συντάγματος.

 
Το Δ.Σ.