28 Φεβ 2017

Δελτίο Τύπου Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την προσπάθεια πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

 
 

Ταχ. Διεύθ.: Γ' Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■
■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 2408 Αθήνα, 24/02/2017
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την προσπάθεια ξεπουλήματος ακόμα μίας ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας. Μετά την Αγροτική Ασφαλιστική σειρά έχει η Εθνική Ασφαλιστική. Η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας βγαίνει για δεύτερη φορά στο σφυρί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποπληρώθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ ελληνικού χρέους, μετά από την εξόφληση των Υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολογιών (CoCos) από την ΕΤΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία υποχρέωση - δέσμευση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η πώληση αυτή όχι μόνο δεν θα αποφέρει νέα επενδυόμενα κεφάλαια στην οικονομία μας αλλά θα καταλήξει σε μια τεράστιου μεγέθους αποεπένδυση, καθώς δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για την τύχη των ισχυρότατων ποσών από τα αποθεματικά της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, ύψους άνω των 1,6 δις ευρώ, που βρίσκονται τοποθετημένα στην ελληνική οικονομία. Εκτός των άλλων, τεράστια θα είναι και η ζημιά από την συνήθη τακτική των διεθνών κερδοσκόπων, που θα οδηγήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, πίεση στα εισοδήματα εργαζομένων και ασφαλιστών αλλά και ελάττωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί Κυβέρνηση και Εθνική Τράπεζα να πάρουν πίσω τις αποφάσεις τους και να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και την εθνική οικονομία.

Το Δ.Σ.