28 Απρ 2010

Γενική Απεργία στις 5 Μάη

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ (μετά από σχετική απόφαση - εξουσιοδότηση - της Ολομέλειας της Διοίκησης) αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/5/2010 με αιτήματα - διεκδικήσεις:

1) Την απόκρουση των Νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Ε. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
2) Την απόρριψη όποιων Αντι-ασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
3) Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
Τέλος μετά την Απεργία της 5/5 θα συνεδριάσει ξανά η Ε.Επιτροπή για να καθορίσει την συνέχεια των κινητοποιήσεων.
Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί των "αγορών" και η σκληρότητα των "δανειστών" επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε
- Να αποκρούσουμε τη ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!
- Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αποδεχτεί και να μην εφαρμόσει αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και αντι-αναπτυξιακές πολιτικές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 5 ΜΑΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 η ώρα ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ