19 Μαρ 2020

Η αιμοδοσία είναι δείγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, είναι όπλο ισχυρό στη μάχη ενάντια στην επιδημία του COVID -19

 

Header GSEE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19.3.20

Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ EINAI ΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Η επιδημία του ιού COVID-19, που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην χώρα μας, προκαλεί μείωση στην προσέλευση των αιμοδοτών, λόγω της επιφυλακτικότητάς τους να αιμοδοτήσουν μέσα στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η μείωση αυτή προκαλεί μείωση των αποθεμάτων αίματος, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Η ΓΣΕΕ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς εργαζόμενους και τις οργανώσεις- μέλη της,  να προσέλθουν στην κοντινότερη αιμοδοσία και να παρακινήσουν κι άλλους συναδέλφους να προσφέρουν αίμα, που συνιστά το πολυτιμότερο αγαθό αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Αυτό το διάστημα πολλοί Δήμοι και Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διοργανώνουν αιμοδοσίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι αιμοδοσίες αυτές ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α. (http://ekea.gr/where-donate).

Η προσφορά στον συνάνθρωπο έχει επιπλέον και εθνική σημασία. Για να μη φτάσουμε μαζί με θύματα του κορονοϊού να θρηνούμε και θύματα ανθρώπων όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας και στις δύσκολες αυτές στιγμές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ