09 Οκτ 2012

Ανακοίνωση της "Κοινής Προσπάθειας"

Συνάδελφοι ,
Η Κοινή Προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα προβληματισμών, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων σε επίπεδο συναδέλφων, που οδήγησε στη δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων όπου όλοι έχουν λόγο, ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών ή πεποιθήσεων. Σκοπός μας είναι η συμμετοχή στα κοινά του Συλλόγου χωρίς κομματική ταυτότητα και πολιτικές πιέσεις, έξω από το καθιερωμένο μοντέλο του κομματικού επαγγελματικού συνδικαλισμού, με εμπιστοσύνη στα όργανα του Συλλόγου μας και αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των κοινών συμφερόντων των υπαλλήλων που εργαζόμαστε σε αυτή την Εταιρία.

Δεδομένου ότι οι επικείμενες εκλογές του Συλλόγου μας είναι από τις κρισιμότερες, λόγω των δύσκολων θεμάτων που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε ως εργαζόμενοι στο άμεσο μέλλον, και προβληματισμένοι από τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία όχι για να αποτελέσουμε ένα ακόμα πόλο διάσπασης της ενότητας του Συλλόγου, αλλά για να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε το Σύλλογο σε αυτό που πρέπει πραγματικά να είναι, ένα ενωμένο όργανο που θα εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι.

Δεν θέλουμε ο Σύλλογος να αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων στην ενημέρωση, και να λειτουργήσουμε ως πόλος ενότητας των εργαζομένων. Oπως και στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει έτσι και στον Σύλλογο, θέλουμε το κάθε μέλος να έχει την δυνατότητα να διαμορφώνει την άποψη του με βάση τα κοινά δεδομένα και το κοινό συμφέρον απαλλαγμένο από κομματικές γραμμές.

Δεν είμαστε απέναντι από κανέναν. Σε οτιδήποτε κρίνουμε ότι είναι σωστό θα συμφωνούμε και σε οτιδήποτε κρίνουμε ότι δεν είναι θα διαφωνούμε, χωρίς να κρίνουμε το ποιος κάνει την πρόταση. Οι εποχές είναι δύσκολες και δεν περισσεύει κανείς.

Αν υπήρχε ένα πραγματικά κοινό ψηφοδέλτιο μόνο με ανεξάρτητους υποψηφίους δεν θα υπήρχε ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της Προσπάθειας. Θεωρούμε ότι οι εκλογές του Συλλόγου δεν πρέπει να μετράνε τη δυναμική των κομμάτων αλλά να εκλέγουν συναδέλφους που θα προασπίζονται τα δικαιώματα όλων μας. Έχοντας παρατάξεις και μάλιστα κομματικές δεν μπορεί εύκολα κάποιος, ούτε να συμμετέχει χωρίς να έχει κάποια κομματική ταμπέλα, αλλά ούτε και να ψηφίσει άτομα της αρεσκείας του, αφού αυτά ενδέχεται να ανήκουν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια.

Συνάδελφοι, η Κοινή Προσπάθεια στοχεύει στη δυναμική της παρουσία στις επερχόμενες εκλογές μέσα από τη στήριξη και τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων που θέλουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ενότητα και αλληλεγγύη οφείλουν να ενισχυθούν σε αναλογία με τις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Τα μέλη της Κοινής Προσπάθειας