18 Οκτ 2012

Κοινή Προσπάθεια - Εκλογές Συλλόγου 2012

Κοινή Προσπάθεια

Συνάδελφοι ,

Η Κοινή Προσπάθεια είναι το αποτέλεσμα προβληματισμών, συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων σε επίπεδο συναδέλφων, που οδήγησε στη δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων όπου θέλουν να έχουν λόγο, ανεξαρτήτως κομματικών καταβολών ή πεποιθήσεων.

Προς επίρρωση των παραπάνω, η ΚΠ αναπτύσσει πλαίσιο λειτουργίας που εξασφαλίζει τη δημοκρατικότητά της μέσα από την ανοιχτή συμμετοχή στις ενημερώσεις, συζητήσεις και ψηφοφορίες, τη μη αρχηγική ιεραρχική δομή.

Πιστεύουμε ότι η θητεία των εκπροσώπων των εργαζομένων πρέπει να είναι περιορισμένη. Η εμπειρία και η γνώση είναι αναγκαίο να μεταδίδεται στους επόμενους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου.

Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες από όλους τους συναδέλφους , ότι θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων στην ενημέρωση και να λειτουργήσουμε ως πόλος ενότητας των εργαζομένων.
Σε αυτή τη θητεία του ο Σύλλογος θα κληθεί να "αντιμετωπίσει", μεταξύ άλλων, συγχωνεύσεις εταιριών με συναδέλφους με διαφορετική σύμβαση από εμάς αλλά και τη διαπραγμάτευση μιας νέας σύμβασης, είτε σε τρία χρόνια, είτε και νωρίτερα.

Θα πρέπει να υπάρχει πραγματική "Εργασιακή Ειρήνη" και συνεργασία μεταξύ Συλλόγου και Διοίκησης και, κατά συνέπεια, Διοίκησης και Προσωπικού.

Βασικός παράγοντας ανάπτυξης για την Εταιρία μας είναι η αξιοκρατία. Τα φύλλα ποιότητας με ποσοστώσεις ή άλλα μη-επιχειρησιακά κριτήρια δεν οδηγούν στα αποτελέσματα που στοχεύει τόσο η Διοίκηση όσο και εμείς οι εργαζόμενοι. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις ευθύνης . Στην πορεία ανάπτυξης η αξιοποίηση του προσωπικού και η εμπιστοσύνη προς αυτό είναι κομβικής σημασίας.

Μόνο με υπευθυνότητα, ενότητα, αλληλεγγύη και ανταποκρινόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα εργασιακά μας καθήκοντα θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Οι λέξεις μπορεί να μοιάζουν κοινότυπες, αλλά οι μέρες που θα έρθουν θα έχουν σίγουρα… πρωτότυπα στοιχεία.

Σωτήρες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι και η συμμετοχή είναι η μόνη μας υποχρέωση.

Οι υποψήφιοι της ΚΠ:
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΑΤΡΟΥΛΑ