21 Δεκ 2005

Μήνυμα Ελπίδας

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση
Εργαζόμενων στις Ασφαλιστικές Εταιρίες

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ). Στο χώρο δηλαδή των ιδιωτικών επιχειρήσεων, που η καθημερινότητα των εργαζομένων περιλαμβάνει το άγχος της εντατικοποίησης της εργασίας, πολλές περιπτώσεις απλήρωτων υπερωριών, κάποιες φορές την απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά, αλλά κυρίως τον καθημερινό φόβο της απόλυσης, την αγωνία του αν αύριο θα υπάρχει δουλειά για να ζήσει κανείς την οικογένειά του.
Από αυτό το σωματείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, εκεί που ο συνδικαλισμός δεν είναι μόνο η διεκδίκηση, αλλά και η ανάγκη της προστασίας, από εκεί έρχεται το ελπιδοφόρο μήνυμα.
Σε μια εποχή που η συμμετοχή στις διαδικασίες των σωματείων διαρκώς μειώνεται, που οι εργαζόμενοι απομακρύνονται από τα συνδικάτα, οι συνάδελφοι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των πρακτορείων έδωσαν μαζικά το παρόν στις εκλογές, στηρίζοντας το σωματείο τους.
Πάνω από 1600 εργαζόμενοι ψήφισαν (370 συνάδελφοι παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές, αύξηση 30%).
Στις εκλογές έλαβαν μέρος τρεις συνδυασμοί:
Ο συνδυασμός με τίτλο "Συνεργασία Εργαζομένων για τον Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Τομέα", σχηματίστηκε και κατευθύνθηκε από ορισμένους συνδικαλιστές της Αγροτικής και της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο οποίος παρ' όλη τη διασπαστική του παρουσία έτυχε δυσεξήγητων υποστηρίξεων τις οποίες δεν σχολιάζουμε. Έλαβε για το Δ.Σ. 3,43% και καμία έδρα, για την ΟΑΣΕ 3,74% και 1 αντιπρόσωπο, για το ΕΚΑ 7,79% και 1 αντιπρόσωπο, για το ΕΚΘ 0% και κανένα αντιπρόσωπο.
Ο συνδυασμός με τίτλο "Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση" που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΜΕ έλαβε για το Δ.Σ. 7,27% και 1 αντιπρόσωπο, για την ΟΑΣΕ 4,49% και 1 αντιπρόσωπο, για το ΕΚΑ 9,80% και 2 αντιπροσώπους.
Ο συνδυασμός "Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση" στην οποία δραστηριοποιούνται αυτόνομα συνδικαλιστές ανεξαρτήτως κομματικής ή μη ένταξης, και είχε συνδυασμό και στην Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, έλαβε για το Δ.Σ. 89,3% και 8 έδρες, για την ΟΑΣΕ 91,42% και 30 έδρες, για το ΕΚΑ 82,41% και 13 έδρες, για το ΕΚΘ 100% και 5 έδρες, για το ΕΚΗ 100% και 1 έδρα.
Η συνεχής παρουσία των συνδικαλιστών της παράταξης μας, με συνέπεια λόγων και έργων όχι μόνο στις εκλογές, αλλά καθημερινά στη λειτουργία τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους.

Η ενότητα όλων πήρε την πρώτη θέση.

Η μιζέρια της κομματικής - παραταξιακής περιχαράκωσης πήρε τη θέση που της πρέπει.
Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και απαιτούν ενωτική παρουσία, προσπάθεια και δράση.
Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών για όλους μας.

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση ευχαριστεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για την μεγάλη επιδοκιμασία των προσπαθειών της. Υπόσχεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα στην ίδια κατεύθυνση, για περισσότερη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διεύρυνση των κατακτήσεών τους.

20 Δεκεμβρίου 2005
Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση