17 Φεβ 2006

Συνθήκες εργασίας στο κτίριο της Λ. Συγγρού

Συνάδελφοι,

Καθημερινά βιώνουμε στο κτίριο της Συγγρού το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.
Είτε αυτές είναι ακραία χαμηλές για εργασιακό χώρο ( 12 βαθμοί στο Κεντρικό Υποκατάστημα με εξωτερική θερμοκρασία 1 βαθμό) είτε ακραία υψηλές (37 βαθμοί στους χώρους της πίσω πλευράς με εξωτερική θερμοκρασία 2 βαθμών) διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά ότι μπορεί να δουλέψει και να αποδώσει ο εργαζόμενος.
Και το μεν κρύο έγινε προσπάθεια να λυθεί πυροσβεστικά με την προμήθεια φορητών αερόθερμων, όμως το ερώτημα παραμένει για την ζέστη.
Μπαίνοντας σε λίγες μέρες στην άνοιξη, αν δεν γίνει κάτι έγκαιρα οι συνθήκες εργασίας θα είναι παρόμοιες με αυτές των νομάδων βεδουίνων της Σαχάρας.

Από την πλευρά μας απαιτούμε από την Διοίκηση να αντιμετωπίσει την κατάσταση πριν το πρόβλημα γίνει εκρηκτικό.

Η προφανής ανεπάρκεια στην μελέτη και τοποθέτηση των κλιματιστικών μονάδων δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες που είναι απαράδεκτες. Το ίδιο συμβαίνει και με την ηχομόνωση με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι συνάδελφοι να υποφέρουν από βουητά και πονοκεφάλους.
Καλούμε την Διοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα για να μην μεταβληθεί σε "κρανίου τόπο" η μισή Εταιρία τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.
Γιατί τότε δεν θα έχει καν το άλλοθι ότι δεν "είχε γίνει μελέτη" ή "δεν το είχαμε προβλέψει".

ΥΓ Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μικρό κτίριο ενοικιάστηκε όλο από την ΕΤΕ. Αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη για την Εταιρία μας. Να υπενθυμίσουμε ότι είχαμε ζητήσει από τον Σεπτέμβριο από την ΕΤΕ να εγκαταστήσει μονάδες της στο μικρό κτίριο.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμιά λύση στο χωροταξικό των τριών πρώτων ορόφων με το στοίβαγμα των συναδέλφων να συνεχίζεται.
Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για μεταφορά υπηρεσιών της Εταιρίας από τους τρεις πρώτους ορόφους στο μικρό κτίριο. Είναι ευκαιρία για την Διοίκηση να αποδείξει ότι αντιμετωπίζει σωστά τους εργαζόμενους

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.