21 Μαρ 2006

Η Τράπεζα και εμείς

Συνάδελφοι,

Η μονάδα της Επιθεώρησης είναι σε κάθε Εταιρία ένα από τα πιο ευαίσθητα τμήματα λειτουργίας της, και τα στελέχη της ισορροπούν μεταξύ του σωστού ελέγχου και της ανάγκης προστασίας της προσωπικότητας των συναδέλφων.
Ο ρόλος τους δε εκτός από κατασταλτικός πρέπει να είναι προληπτικός αλλά και ουσιαστικός, προλαβαίνοντας, διορθώνοντας αλλά και συμβουλεύοντας όλους τους συναδέλφους πάνω στην καθημερινότητα της εργασίας τους.
Γι' αυτό τον λόγο είναι καθοριστικό στοιχείο η σωστή στελέχωση της Διεύθυνσης Επιθεώρησης, γεγονός που δεν μπορούμε να πούμε ότι μέχρι σήμερα τηρήθηκε.
Η σημερινή Διοίκηση επέλεξε την λογική των μισθοφόρων προσλαμβάνοντας συμβούλους που σε ρόλο "δούρειου ίππου", αναλαμβάνουν εργολαβικά να συκοφαντήσουν τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Επιθεώρησης φροντίζοντας να "πληροφορήσουν" τόσο την Διοίκηση της Εταιρίας, όσο και τον Διευθυντή Επιθεώρησης της Ε.Τ.Ε. για την κατά την άποψή τους υπηρεσιακή ανεπάρκεια όλων των συναδέλφων που εργάζονται στην Διεύθυνση Επιθεώρησης.
Τοποθέτησε παράλληλα και τον συνταξιούχο κο Λαμπρόπουλο, μέλος εδώ και ένα δεκάμηνο του Δ.Σ. της Εταιρίας μας σαν επικεφαλής του εσωτερικού ελέγχου και χωρίς να του προσδιορίζει αρμοδιότητες τον ανακήρυξε ουσιαστικά τοποτηρητή των υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης με άποψη επί παντός επιστητού.

Από την άλλη η Τράπεζα αναγορεύτηκε μέσω του κου Γ. Πάσχα Γενικού Διευθυντή Επιθεώρησης σε "μεγάλο αδελφό" στην Εταιρία μας.
Ο κος Πάσχας: Ένα υπηρεσιακό στέλεχος της ΕΤΕ που αναβαθμίστηκε σε Διευθυντή με την τελευταία πράξη που υπέγραψε ο αείμνηστος Θ. Καρατζάς και σε Γενικό Διευθυντή με μια από τις πρώτες πράξεις του κου Αράπογλου. Στέλεχος και υπεύθυνος από πλευράς ΕΤΕ των επιθεωρήσεων που είχαν γίνει από την Τράπεζα τόσο στον Αστέρα όσο και στην Εθνική Ασφαλιστική, επιθεωρήσεις τα πορίσματα των οποίων ποτέ δεν απαντήθηκαν από τις προηγούμενες Διοικήσεις της Εθνικής και του Αστέρα αλλά και που ποτέ δεν ζητήθηκε από τον κο Πάσχα απάντηση.
Γιατί άραγε; Μήπως οι πολιτικές πιέσεις και οι πολιτικές συγγένειες δεν άφηναν να δοθεί απάντηση;
Τα ίδια σχεδόν άτομα από την Επιθεώρηση της ΕΤΕ πραγματοποίησαν έλεγχο και στην σημερινή Διοίκηση βγάζοντας απωθημένα που δεν μπορούσαν να βγάλουν τα προηγούμενα χρόνια.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εταιρίας στέλεχος της ΕΤΕ θα τοποθετηθεί στην θέση του Διευθυντή Επιθεώρησης της Εταιρίας μας, με τον σημερινό Διευθυντή, επί 33 χρόνια στέλεχος της Εταιρίας μας να απομακρύνεται με βάση σχόλια και παρατηρήσεις ατόμων, που αν τους αφήσεις μόνους τους στο κτήριο θα χαθούν στους διαδρόμους. Παράλληλα η Τράπεζα στέλνει και επιθεωρητή για μόνιμη εγκατάσταση στην Εταιρία μας, μάλλον για να μας τρομάξει.

Φυσικά δεν είμαστε κατά των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου και των επιθεωρήσεων, επιθεωρήσεων που στοχεύουν όμως πρώτα στην ανάπτυξη της Εταιρίας και στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και δευτερευόντως στον κατασταλτικό έλεγχο.
Αλήθεια πότε η Εταιρία εκπαίδευσε τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Επιθεώρησης πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις που επιβάλλει η Τράπεζα; Πότε τους είπε συγκεκριμένα το τι ζητάει από αυτούς; Πότε φρόντισε να τους ενημερώσει για τις απαιτήσεις της Τράπεζας;

Κύριοι της Διοίκησης δεν αντιλαμβάνεσθε ότι με την ενέργεια αυτή της Ε.Τ.Ε. δεν υποβαθμίζονται μόνο οι υπάλληλοι της Εταιρίας μας αλλά και εσείς σαν Διοίκηση της Εταιρίας;

Και για να τελειώνουμε: Άραγε κύριοι της Διοίκησης και της Ε.Τ.Ε., μιας και μιλάμε για εσωτερικό έλεγχο, αντέχετε να κάνετε έλεγχο στα οικονομικά μεγέθη και τις δαπάνες του μηχανογραφικού συστήματος της ALON αλλά και του κόστους κατασκευής του κτηρίου της Λ. Συγγρού;
 
 
Συναδελφικά
Η Σ.Ε.