19 Ιουλ 2006

Νέα προσπάθεια κατάργησης ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κου Σ. Τσιτουρίδη που έγιναν μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στις 17/7/2006, η Κυβέρνηση αποφάσισε με διαδικασίες καλοκαιρινού εξπρές να προχωρήσει σε ομαδοποιήσεις (με συγχώνευση στο ΕΤΕΑΜ) των Επικουρικών Ταμείων, βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (Νόμος Ρέππα), καθώς και στην άμεση ένταξη των Ειδικών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης στο ΙΚΑ.
 
Άντε πάλι τα ίδια. Η συνταγή δοκιμασμένη: Καλοκαίρι, άρα οι αντιδράσεις των εργαζομένων λιγότερες και επίκληση Νόμου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, άρα τι να κάνουνε και αυτοί.

Συνάδελφοι,

Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που σε ότι μας αφορά έχουμε σταθερή και πάγια θέση:
Το Επικουρικό μας Ταμείο, ένα Ταμείο πλούσιο και βιώσιμο δεν μπορεί και δεν πρέπει να "ομαδοποιηθεί" με κανένα άλλο επικουρικό ταμείο.
 
Είναι ένα Ταμείο που συμπεριλαμβάνει στις τάξεις του μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους. Διαφέρει δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο Επικουρικό Ταμείο και οι επιπτώσεις της πιθανής ένταξης του στο ΕΤΕΑΜ θα είναι ανυπολόγιστες για όλους μας.

- Για τον λόγο αυτό μετά από διάλογο, αγώνες και διαπραγματεύσεις πείσαμε τον κο Σιούφα να εξαιρεθεί το Επικουρικό μας από τις διατάξεις του Νόμου 2084/1992 που προέβλεπε την τροποποίηση και μείωση των εισφορών των εργοδοτών στο Ταμείο.
- Για τον ίδιο λόγο αγωνιστήκαμε για να μην ισχύσει ο Νόμος Ρέππα το 2002.
- Για τον ίδιο λόγο θα αγωνιστούμε και σήμερα, σε πρώτη φάση με επιχειρήματα, θέσεις και προτάσεις, για να μην γίνουν πράξη οι δηλώσεις του κου Τσιτουρίδη.

Συνάδελφοι,

Ήδη ο Σύλλογος ζήτησε συνάντηση με τον κο Υπουργό προκειμένου να του καταθέσει υπόμνημα που συνέταξε σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, αλλά και να του τεκμηριώσει προφορικά τις θέσεις μας για την αυτονομία του Επικουρικού μας, και παράλληλα να ζητήσει εξαίρεση ένταξης του ΤΑΠΕ στο ΙΚΑ.

Έχουμε την υποχρέωση όχι μόνο απέναντι σε όλους τους συναδέλφους, αλλά και στις οικογένειες όλων των ασφαλισμένων στα Ταμεία μας, να μπούμε δυναμικά για μια ακόμα φορά στον αγώνα για την προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση της καθεμιάς και του καθενός μας, κάθε μέτρο που θα πλήττει βασικά εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα θα μας βρίσκει απέναντι.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.