17 Ιαν 2007

Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΑΣΚΕ

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα σχετικά με την εκπροσώπηση της ΠΑΣΚΕ στο Προεδρείο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου, πρόβλημα το οποίο είχε άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία των παραπάνω οργάνων.

Εμείς ως Κοινό Ψηφοδέλτιο και κατ' επέκταση όλα τα μέλη του στο Δ.Σ., από την πρώτη στιγμή, πιστεύοντας στην ανεξάρτητη λειτουργία των παρατάξεων, μείναμε μακριά από αυτή τη διαμάχη, αλλά από τη στιγμή που αυτή δημιουργεί πρόβλημα στο Σύλλογο κάναμε παρέμβαση με επιστολή μας στους εκλεγμένους της ΠΑΣΚΕ καλώντας τους να λυθούν οι όποιες διαφορές, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Συλλόγου.

Παράλληλα τους τονίσαμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε την άποψη της πλειοψηφίας των εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ σαν άποψη της παράταξης, σεβόμενοι βέβαια και την ατομική θέση και ευθύνη του κάθε μέλους του Δ.Σ., όπως αυτό καθορίζεται στα σχετικά άρθρα του Καταστατικού του Συλλόγου μας.

Επίσης, επισημάναμε ότι στο διάστημα αυτό τα προβλήματα που καλούμαστε σαν Δ.Σ. να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλα και δύσκολα. Το Ασφαλιστικό και η ένταξη του ΤΑΠΕ στο ΙΚΑ, το Επικουρικό, η διαπραγμάτευση για τη Σ.Σ.Ε. 2007, οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων καθώς και η προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόλου των Υποκαταστημάτων της περιφέρειας απαιτούν πάνω απ' όλα την ενότητα των εργαζομένων και κάθε τέτοια αναταραχή ενισχύει ουσιαστικά τη Διοίκηση.Συναδελφικά,


Οι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές του Κοινού Ψηφοδελτίου