15 Φεβ 2007

Τα προβλήματα τρέχουν και η "15μελής" ΠΑΣΚΕ στον κόσμο της

Συνάδελφοι,

Πως θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη στάση του "15μελούς" της ΠΑΣΚΕ; Δεν φτάνει που με τις εσωτερικές κόντρες των στελεχών της δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία του Συλλόγου μας, ψάχνει τώρα να βρει "σενάρια" με "συνεταίρους" για να δικαιολογήσει τα χάλια της.
Η μέθοδος της αντιστροφής της πραγματικότητας είναι παλιά και γνώριμη. Πρώτος διδάξας ο Γκέμπελς.

Αν το θέμα ήταν ο αποκλεισμός της ΠΑΣΚΕ από το Προεδρείο γιατί οι δυο θέσεις του έμειναν κενές, με δέσμευση καταγεγραμμένη στα πρακτικά ότι θα καλυφθεί από τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ;
Η "νομιμότητα" που επικαλείται η ΠΑΣΚΕ της 15μελούς Σ.Ε είναι σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου μας καταγεγραμμένη με τους τέσσερις εκλεγμένους με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Αυτή είναι η απλή αλήθεια. Οι υπόλοιπες λειτουργίες της ΠΑΣΚΕ ούτε μας ενδιαφέρουν ούτε πολύ περισσότερο μας αφορούν.

Συνάδελφοι,
Η αντιμετώπιση των σύγχρονων εργασιακών προβλημάτων απαιτεί πια άλλη στάση και νοοτροπία, απαιτεί συγκρούσεις με την Διοίκηση. Συγκρούσεις όμως δεν θα γίνουν ποτέ από πειθήνια όργανα της εκάστοτε εξουσίας που καθοδηγούνται από ανεπίσημους κουμανταδόρους, μέσα και έξω από την Εταιρία μας.
Είναι γνωστά τα ανταλλάγματα και οι υποσχέσεις που απλόχερα δίνονται κάθε φορά στους συναδέλφους από αυτούς που έχουν άμεση σχέση ή πρόσβαση στην εκάστοτε εξουσία, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ίδιοι αλλά και να "πουλήσουν" την υποτιθέμενη εξουσία τους στους εργαζόμενους.
Όσον αφορά την "φίμωση" των απόψεων του συναδέλφου Π. Τόγια μάλλον η προσπάθειά του για την δημιουργία εντυπώσεων είναι έντονη.
Στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις μας προκειμένου να περαστούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου οι ανακοινώσεις του, αρνήθηκε την δημοσιοποίησή τους, γιατί το Προεδρείο είχε την άποψη ότι ο τίτλος της οποιασδήποτε παράταξης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από τον έναν από τους τέσσερις εκλεγμένους όταν διαφωνούν οι άλλοι τρείς εκλεγμένοι με την παράταξη αυτή,
Η "φίμωση" λοιπόν δεν αφορούσε τις απόψεις αλλά την ταμπέλλα που και οι δυο πλευρές θέλουν να χρησιμοποιούν

Και ένα τελευταίο
Όσον αφορά το ομαδικό μας συμβόλαιο είναι γνωστή η παροιμία: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Για όσους δεν καταλαβαίνουν την παραπάνω παροιμία, ας ρωτήσουν τον συνάδελφο Π. Τόγια για το τι είχε υπογράψει στο ομαδικό μας το 2001 σαν Γραμματέας του Συλλόγου.
Το Ομαδικό συμβόλαιο, ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία ας κρατηθεί έξω από παραταξιακές διαμάχες και ας σταματήσουν να το χρησιμοποιούν για δημιουργία εντυπώσεων.

Συνάδελφοι,
Είναι καιρός πια με τις επιλογές σας να τους δείξετε ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν πάντα στους άλλους τα δικά τους αδιέξοδα.
 
Ας σταματήσουμε να απασχολούμε με τους εργαζόμενους με προβλήματα που είναι αδιάφορα για τους πέραν των κομματικών γραφείων
Πέντε χρόνια το ίδιο ή τα ίδια πρόσωπα πιπιλάνε το ίδιο παραμύθι.
 
Για όλα φταίνε οι "άλλοι"
 
Φτάνει πια.

Οι Σ.Ε