22 Οκτ 2007

Σχετικά με τις οικονομίες κλίμακος......

Συνάδελφοι,


Μεταξύ των επιχειρημάτων που προέβαλλε η Διοίκηση της εταιρίας σχετικά με την δημόσια πρόταση της Τράπεζας για την αγορά των μετοχών της Εταιρίας μας και την απόσυρσή της από το Χρηματιστήριο ήταν και η βελτίωση των ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΚΛΙΜΑΚΑΣ!!!

Όταν το είχαν πει δεν είχαμε καταλάβει καλά το τι θα σήμαινε, όμως η Διοίκηση με τις ενέργειές της μας βοήθησε στο να το κατανοήσουμε.

Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν με ιδιαίτερη σεμνότητα… Διευθυντής (που η ίδια Διοίκηση είχε κάνει Διευθυντή μόλις 11 μήνες πριν την αποχώρησή του), απολύθηκε και την αμέσως επόμενη ημέρα επαναπροσλήφθηκε με σύμβαση έργου για την επίβλεψη εργασιών αποπεράτωσης του κτιρίου της Λ. Συγγρού (αλήθεια ποιού έργου; Αφού υποτίθεται ότι η Συγγρού έχει τελειώσει…), με το υπερδιπλάσιο των αποδοχών που είχε, και παραχωρώντας του υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εταιρική πιστωτική κάρτα προκειμένου να αντιμετωπίσει δαπάνες Δημοσίων σχέσεων σε σχέση με το έργο που του έχει ανατεθεί.…

Από την άλλη μεριά εδώ και περίπου ένα χρόνο εξακολουθεί να παραμένει στις προθέσεις της Διοίκησης… να δοθεί το bonus του SAP στους συναδέλφους που σήκωσαν όλο το βάρος της δημιουργίας και της εφαρμογής του, που το συνολικό ποσό δεν φτάνει στα όρια της αμοιβής του απολυθέντος Διευθυντή.

Φαίνεται μάλλον ότι η Εταιρία συνεχίζει να πορεύεται με κάποιους άλλους και όχι με τους εργαζομένους.
Πάντως η σεμνότητα και η ταπεινότητα αποτελούν άγνωστες λέξεις στο λεξιλόγιό της Διοίκησης.

Συναδελφικά
Η Σ.Ε.

Υ.Γ. Για το θέμα της σημερινής ανακοίνωσης των δυο εκ των τριών που κατέθεσαν το εξώδικο σε βάρος της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου, το "Κοινό Ψηφοδέλτιο" θα τοποθετηθεί άμεσα, μιας και το θέμα των ομαδικών συμβολαίων των συναδέλφων, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά το μέλλον όλων μας.