05 Φεβ 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ

Διαβάσαμε προχθές μια ανακοίνωση της Ρ.Π., η οποία μεταξύ των άλλων διακρίνεται από αυτοδοξασία και ισοπεδοτισμό.
Η αυτοδοξασία προσωπικά δεν με απασχολεί, με απασχολεί όμως σοβαρά ο έντεχνος ισοπεδοτισμός, τον οποίο και δεν μπορώ να κάνω αποδεκτό.
Συγκεκριμένα οι αναφορές όπως :
α) "είναι πολλά τα λεφτά Άρη… που παίρνουν οι συνδικαλιστές ή είναι πολλά τα λεφτά για να μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι, έξω από τους επηρεασμούς των Διοικήσεων".
Πράγματι σοβαρό και σημαντικό ερώτημα.
Όμως τι εννοεί ο ποιητής; Ποιοί τα παίρνουν, πόσα παίρνουν και από πού τα παίρνουν; Προφανώς τόσα χρόνια στην επιτελική θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου ο εκπρόσωπος της Ρ.Π. θα πρέπει να γνωρίζει τι γράφει. Το γιατί το αναφέρει σήμερα και τι εννοεί τώρα που δεν είναι Γραμματέας του Συλλόγου σίγουρα είναι ένα ζητούμενο.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι η προτροπή του να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μάθουμε τι κάνει ο καθένας από εμάς στο Σύλλογο… Συμφωνώ και επαυξάνω.
Όσον αφορά το κομμάτι των συνδικαλιστικών ρυθμίσεων, τα πλεονεκτήματα των οποίων κάνουν χρήση, ορισμένα μόνο μέλη του Συλλόγου, πάντως όχι ο υποφαινόμενος, θα ήθελα να δηλώσω για άλλη μία φορά ότι τέτοιου είδους διακρίσεις με βρίσκουν αντίθετο.
Πέρα δε αυτών, όποιο από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να δημοσιοποιήσει τις αποδοχές μου, έχει το ελεύθερο να το κάνει αφού δημοσιοποιήσει ταυτόχρονα και τις δικές του.
Ενημερωτικά προς τους εργαζόμενους θέλω να δηλώσω, ότι οι αποδοχές μου είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αποδοχές ενός εργαζόμενου στην αντίστοιχη θέση στην εταιρία μας.
β) Όσον αφορά τους καλοβολεμένους συνδικαλιστές που είναι εξαρτημένοι από το σύστημα εξουσίας του κ. Λευθεριώτη που επίσης αορίστως - εντέχνως αποτελεί ισοπεδωτική λάσπη απαξίωσης όλων θα ήθελα να πω τουλάχιστον όσον αφορά το άτομό μου τα εξής:
Συνάδελφε της Ρ.Π.,
Το ποιοι είναι ή ήταν στο άρμα της οποιαδήποτε Διοίκησης το γνωρίζεις πολύ καλά. Θα αναφερθώ όμως, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ, σε ένα μόνο γεγονός : το ποιοι ταυτίστηκαν με την πρόταση της Διοίκησης σχετικά με το κορυφαίο ζήτημα του ομαδικού μας συμβολαίου και την καταστρατήγηση της ΣΣΕ του 2005 και ποιοι όχι, το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Εκλεγμένο μέλος ΠΑΣΚΕ,
Δημήτρης Ζαχαριάδης