03 Μαρ 2009

Τοποθέτηση Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλου στην γενική συνέλευση

Συνάδελφοι ,
Ξύπνησαν και πάλι τα φαντάσματα που επιθυμούν την πώληση της εταιρίας μας. Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να περάσουν 4 μήνες από την ανακοίνωση της τράπεζας για την αναβολή του ξεπουλήματος και ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε το κλείσιμο των υποκαταστημάτων .
Οδηγός μας και σ αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι ο αγώνας που δώσαμε στην πώληση της εταιρίας μας , όπου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μακριά από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός μας , ενωμένοι , δώσαμε την απάντηση στον μέτοχο , στην διοίκηση της εταιρίας μας και σε όλους αυτούς που πίστευαν ότι θα μας διασπάσουν , ότι ο αγώνας μας δεν θα έχει διάρκεια , θα ξεφουσκώσει γρήγορα και …. διάφορα άλλα.
Αυτόν τον αγώνα συνάδελφοι πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση όπου και αν βρίσκεται ο καθένας μας .
Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι η συνέχεια συρρίκνωσης της εταιρίας μας. Αυτό να το καταλάβουμε όλοι μας και κυρίως εμείς οι εργαζόμενοι στην έδρα που νομίζουμε ότι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων δεν μας αγγίζει και δεν μας αφορά .Όλοι γνωρίζουμε ότι σε 1 χρόνο από την εταιρία θα αποχωρήσουν 360 συνάδελφοι είτε με την εθελουσία ή εκτός αυτής συν ακόμα 140 περίπου συναδέλφους που θα πάνε στην τράπεζα από την περιφέρεια πλησιάζουμε κοντά στους 500. Έτσι λοιπόν η εταιρία θα έχει 700 υπάλληλους και 5 υποκαταστήματα όσα είχε συνάδελφοι η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ όταν την απορρόφησε Η ΕΘΝΙΚΗ , έτσι θα καταντήσουν ο μέτοχος και η διοίκηση την πρώτη ασφαλιστική εταιρία της χώρας και όλοι γνωρίζουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ. Τότε θα πέσουν οι προτάσεις βροχή η ΕΘΝΙΚΗ με 700 υπαλλήλους και 5 υποκαταστήματα, ποιος δε θα την θέλει. Η εταιρία θα είναι πραγματικό ΦΙΛΕΤΟ.
Γνωρίζουμε όλοι μας ότι βρισκομαστε άτυπα σε προεκλογική περίοδο ειτε ετσι ειτε αλλιως σε 1 μήνα -3-6 μήνες θα έχουμε εκλογές, γιατί άραγε αυτή η βιασυνη συναδελφοι για τα υποκαταστηματα μήπως θελει η διοκηση να προλαβει κάτι πριν τις εκλογές;
Γι αυτό ο αγώνας για το μη κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων . Είναι ο αγώνας που θα κριθεί στην συνοχή στην αποφασιστικότητα μας και στον δυναμισμό μας. Πρέπει και εμείς οι συνάδελφοι της έδρας να μπούμε στην θέση των συναδέλφων μας στην επαρχία που αλλάζει άρδην η ζωή τους και καθημερινότητα τους , γι αυτό πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .


Επιβάλλεται να αγωνιστούμε για να παραμείνουν τα υποκαταστήματα ανοικτα και επιτέλους η διοίκηση πρέπει να καταλάβει και να προσπαθήσει σοβαρά ώστε να κάνει τα υποκαταστήματα μοχλό ανάπτυξης και επέκτασης στι τοπικές κοινωνίες και όχι να σκέπτεται την εύκολη λύση του λουκέτου.
Δεν είναι δυνατό να ανοίγουν υποκαταστήματα στην περιφέρεια άλλες ασφαλιστικές εταιρίες που δεν έχουν το 1/10 των εργασιών της εθνικής και εμείς να κατεβάζουμε ταμπέλες .
Δεν μπορεί η τράπεζα να επεκτείνεται στα βαλκάνια και την Τουρκία με τεράστιες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρω με αβέβαια οικονομικά αποτελέσματα, που ενδεχομένως είναι καταστροφικά για τον ίδιο τον όμιλο και να τους ενοχλούν τα 3-4 εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζουν τα υποκαταστήματα μας .
Μας μέλανε συνεχώς για το BUSINESS PLAN λες και όλα τα χρόνια πιάνανε τους στόχους. Το BUSINESS PLAN έχει αναθεωρηθεί αρκετά στους φετινούς οικονομικούς στόχους το μόνο που δεν αλλάζει είναι το κλείσιμο των υποκαταστημάτων .
Γιατί δεν μας ενημερώνουν ποιο είναι το κόστος αναλυτικά να δούμε ποια υποκαταστήματα έχουν πρόβλημα , όπως επίσης να εξετάσουμε τα υποκαταστήματα που έχουν δυναμική ανάπτυξης , είναι δυνατό όλα μα όλα τα υποκαταστήματα να είναι προβληματικά και ελλειμματικά και πρέπει όπως προσπαθεί η διοίκηση να μας πείσει, να κλείσουν για το καλό της εταιρίας και το δικό μας .
Αποδεικνύεται ότι όλος ο σχεδιασμός της διοίκησης δεν έχει στόχο την οικονομική εξυγίανση της εταιρίας μας αλλά είναι βασισμένος σε έναν και μόνο σκοπό την οριστική πώληση της εταιρίας μας.
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα υποκαταστήματα που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα συνέτειναν και αυτά με τον τρόπο τους ώστε η εταιρία να εδραιωθεί για πολλές δεκαετίες στην πρώτη θέση και να γίνει η πρώτη ασφαλιστική εταιρία της χώρας
Πρέπει λοιπόν η διοίκηση να μην κοιτάζει πρόσκαιρα και κοντόφθαλμα τα αποτελέσματα αλλά να σχεδιάσει την ουσιαστική ανάπτυξη της εταιρίας μας και την προοπτική της για τα επόμενα 10-20-30 χρόνια.
Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια προτεραιότητα της εταιρίας μας ήταν ο άνθρωποι της αυτό μας λέει η σημερινή διοίκηση , ότι οι εργαζόμενοι και τα παραγωγικά δίκτυα είναι η καρδιά της εταιρίας . Αυτή η προτεραιότητα στο πρώτο σκέλος της που είναι οι συνάδελφοι μας στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ φαίνεται ότι πάει περίπατο πάει στην άκρη ,μαζί με το κοινωνικό πρόσωπο που είχαμε μάθει ως εργαζόμενοι ότι έχει η εταιρία μας .

Κλείνοντας συνάδελφοι ,
Όποια απόφαση πάρουμε μαζί σήμερα εργαζόμενοι και σύλλογος πρέπει να την πάμε ενωμένοι μέχρι τέλους .
Να συμφωνήσουμε και να πούμε
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
  • ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ !!!!


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ