13 Μαρ 2009

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ


Συνάδελφοι,
Είναι λυπηρό που η εταιρία μας, το όνομά της, η πίστη της, οι εργαζόμενοι, τα δίκτυά μας και ο Σύλλογος όλοι μαζί δοκιμάζονται στη δίνη της παραπληροφόρησης και της λάσπης.
Δεν πέρασαν 4 μήνες από την προσπάθεια πώλησης της εταιρίας μας και αντί να καθίσουμε να συζητήσουμε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εκεί, κάποιοι ξεκινήσανε έναν αγώνα απαξίωσης των πάντων.
Κάποιοι αποφάσισαν να θυσιάσουν εταιρία, εργαζόμενους και σύλλογο, στο βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τους κινδύνους που εγκυμονούν.
Συνάδελφοι,
Διαβάσαμε χθες μια ανακοίνωση της Ρ.Π., προσανατολισμένη στη γνωστή τακτική της κολοτούμπας.
Δηλαδή σπιλώσαμε όσο σπιλώσαμε με μπαράζ ανακοινώσεων τους πάντες και τα πάντα, τώρα όμως ανακωχή, ας τα διαγράψουμε όλα.
Σε λίγο όμως, πάλι ξεκίνημα νέοι αγώνες, μια από τα ίδια.
Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Συνάδελφοι,
Για να σας φύγουν όλες οι απορίες που έχετε για όλα αυτά που ακούτε "ότι είναι πολλά τα λεφτά Άρη", "μας έχει φιμώσει η Διοίκηση και δεν μιλάμε", "μας έχει πέσει βαριά η σκιά της Διοίκησης στους ώμους και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος"…
Ερωτάται ο εκπρόσωπος της Ρ.Π.,
Για όλα αυτά που αναφέρεις, από τότε που είσαι εκτός προεδρείου (άραγε τι μεσολάβησε και από υπέρμαχος του Συλλογικού μας οργάνου έγινες δημόσιος κατήγορος;), οφείλεις εξηγήσεις για όσα καταγγέλλεις γιατί διαφορετικά θα ισχύουν τα εξής:
α) Ή εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια
β) ή είσαι ένας κοινός συκοφάντης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μία είναι η λύση: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Ποιός όμως και με ποιο τρόπο θα αποκαταστήσει τη μείωση της υπόληψης και της αξιοπιστίας όλων μας;
Το κύρος της εταιρίας και των εργαζομένων;
Το κύρος ενός ολόκληρου Συλλογικού οργάνου;
Θα τα βρούμε όμως όλα αυτά μπροστά μας όταν κάποιοι θα θελήσουν να πουλήσουν την εταιρία μας και η κοινωνία θα είναι απέναντί μας.
Συνάδελφοι,
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γεγονός που όχι μόνον έως και σήμερα έχουμε δείξει αλλά και που στην πορεία θα αποδειχθεί.
Οι τσάμπα μάγκες που για τα προσωπικά τους συμφέροντα και μάλιστα ποικιλότροπα, θέλουν να μας βάλουν στο ίδιο τσουβάλι, όχι μόνο δεν θα τους περάσει, αλλά και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.
Όσον αφορά τους γνωστούς αγνώστους που θέλησαν να παίξουν κλεφτοπόλεμο, με μοναδικά τους ερείσματα το μίσος και την αλαζονεία, ξεφτιλίζοντας εταιρία και εργαζόμενους, τους αξίζει η περιφρόνηση όλων μας.
Συνάδελφοι,
Εμείς απαιτούσαμε ανέκαθεν και όχι μόνον σήμερα διαφάνεια, γεγονός που για όσους έχουν μνήμη θα ενθυμούνται και σε όσους δεν τους βοηθάει η μνήμη τους, στην πορεία θα τους υπενθυμίσουμε.
Αυτό το αφιερώνουμε σε αυτούς που προκάλεσαν ή προκαλούν το Δημόσιο περί δικαίου αίσθημα.
Υ.Γ.: Όψιμα θυμήθηκε, η Ρ.Π. να καταθέσει πρόταση για τις συνδικαλιστικές ρυθμίσεις αφού τόσα χρόνια απολάμβανε τους καρπούς αυτών.
Γιατί όμως μέχρι τέλη Μαρτίου, είναι τόσο δύσκολο, για μια παράταξη που κυριολεκτικά ανά λεπτό !!! έχει προτάσεις, θέσεις και απόψεις επί παντός επί στητού.
Προς τι όμως καθυστέρηση για το συγκεκριμένο θέμα; (20 ημέρες)!!!
Τέλος πάντων. Η θέση η δικιά μας ήταν και είναι ξεκάθαρη.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
ΤΕΛΕΙΑ - ΚΑΙ - ΠΑΥΛΑ


Εκλεγμένα μέλη ΠΑΣΚΕ,
Δημήτρης Ζαχαριάδης
Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος
Σπύρος Αντωνίου