18 Μαρ 2009

Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ


Συνάδελφοι,
Το προηγούμενο διάστημα, όπως γνωρίζετε, δεχτήκαμε από μέρους της Ρ.Π. τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, τόνους λάσπης και μάλιστα σε μία περίοδο που απαιτεί Σύλλογο δυνατό, για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την πορεία της εταιρίας, των εργαζομένων και την πρόθεση της Διοίκησης να κλείσει τα υποκαταστήματα.
Το γιατί ο μέχρι χθες Γραμματέας του Συλλόγου επιλέγει ''σήμερα'' αυτή την τακτική, παραμένει ακόμα ζητούμενο και μάλιστα πολύ σοβαρό.
Τα ερωτήματα όμως που τέθηκαν σε σειρά ανακοινώσεων το προηγούμενο διάστημα δεν πήραν απάντηση.
Επειδή όμως αρκετοί συνάδελφοι, μου θέτουν σειρά ερωτημάτων τα οποία, είτε κάποια εξ αυτών δεν είχαν κατατεθεί προς συζήτηση σε διάφορα Δ.Σ., είτε οι θέσεις μου ΩΣ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. είναι λίγο ή πολύ γνωστές, σχετικά με την εν γένει λειτουργία του Συλλογικού μας οργάνου, θα παρακαλούσα τους συναδέλφους που έχουν τις οποιεσδήποτε απορίες να επιζητούν απαντήσεις στο γραφείο της Ρ.Π. όπου ο εκπρόσωπός της, όχι μόνον κατείχε επί σειρά ετών την επιτελική θέση του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου, αλλά ξεκίνησε και τον πόλεμο σπίλωσης των πάντων με τις γνωστές ανακοινώσεις του.
Παραθέτουμε στη συγκεκριμένη στιγμή μέρος των ερωτημάτων από την πλευρά των εργαζομένων:
α) Τι είναι τα πολλά λεφτά Άρη…;
β) Ποιοι τα παίρνουν και από πού;
γ) Ποιοι λυγίζουν στο βάρος της Διοίκησης;
δ) Τι είναι οι συνδικαλιστικές ρυθμίσεις - οφίτσια;
ε) Τι είναι τα μηχανογραφικά;
στ) Τι συνέβη με το ομαδικό. Γιατί κάποια μέλη του Δ.Σ. άλλαζαν τότε θέσεις;
Συνάδελφοι,
Επειδή πέρα από τη λάσπη που εισπράξαμε το τελευταίο διάστημα και επειδή δεν αποδέχομαι να παριστάνω τον απολογητή για πρακτικές τρίτων, σας καλώ για άλλη μια φορά να αποτανθείτε στην πηγή των πληροφοριών (Ρ.Π.) και να απαιτήσετε, σύμφωνα και με την προτροπή της να μάθετε τι κάνει ο καθένας από εμάς στο Σύλλογο.
Υ.Γ.1: Η πρόταση των τριών εκλεγμένων μελών της ΠΑΣΚΕ Δ. Ζαχαριάδης, Π. Ανδρουτσόπουλος και Σ. Αντωνίου στο χθεσινό Δ.Σ. με θέμα υποκαταστήματα, διατυπώθηκε ως εξής: "Είμαστε κατά του κλεισίματος των υποκαταστημάτων. Απορρίπτουμε την πρόταση της Διοίκησης για τέσσερα ή οχτώ υποκαταστήματα. Στην περίπτωση που δεν προτίθεται η εταιρία να κάνει προσλήψεις, εξετάζουμε τις περιπτώσεις εκείνων των υποκαταστημάτων των οποίων είτε λόγω της αποχώρησης των συναδέλφων με την εθελουσία είτε κάποιων συναδέλφων που θέλουν να μεταβούν στην ΕΤΕ και δεν θα δύνανται τότε να είναι λειτουργικά κάποια εκ των υποκαταστημάτων τότε ο Σύλλογος σε συνεννόηση με τους κατά τόπους συναδέλφους μας να επιζητήσει εκείνη τη λύση που θα επιθυμούν οι εργαζόμενοι.
Υ.Γ.2: Διαβάζοντας προσεκτικά τη σημερινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, φάνηκαν τα πρώτα σημάδια του τι μέλη γενέσθαι … μετά την προχθεσινή συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή και των εκπροσώπων ΔΑΚΕ και Ρ.Π.

Εκλεγμένο μέλος ΠΑΣΚΕ,
Δημήτρης Ζαχαριάδης