03 Νοε 2004

Ενημέρωση των συναδέλφων

Συνάδελφοι,
Μετά την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε στο site του Συλλόγου στις 25-10-2004 κατέθεσα την παρακάτω επιστολή στην γραμματεία της ΠΑΣΚΕ (παρέα Μήτσουρα) και ζητούσα μια απάντηση στα ερωτήματα που έβαζα, την επιστολή αυτή δεν την δημοσιοποίησα για να μην ταράξω τις εκλογές και την συνοχή της παράταξης.
Μετά τα χθεσινά γεγονότα όμως είμαι υποχρεωμένος να την θέσω υπ΄ όψιν των συναδέλφων. Η επιστολή με τα ερωτήματα είναι η παρακάτω:

........................................................................................................
Προς την Γραμματεία της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής
                                                                                                                        26/10/2004

Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ της 25-10-2004 με υπογραφή Σ.Ε., μια ανακοίνωση ανακρίβειας ψεμάτων και λάσπης, για αυτό θα παρακαλούσα να μου απαντήσετε εγγράφως στα παρακάτω:
Ø      Πότε συνεδρίασε η Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που κυκλοφόρησαν στις 19-20 & 25/10/2004.
Ø      Πότε συνεδρίασε η Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να αποφασίσει την σύνθεση και κατάρτιση ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 8-11 & 12/11/2004.
Ø      Πότε συνεδρίασε η Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να κόψει ονόματα της περιφέρειας που έχουν ξαναβοηθήσει την παράταξη και μπορούσαν να βοηθήσουν και τώρα στην εκλογική αναμέτρηση (Γκλαβάκης, Γρίβας, Κατσιφάρα κ.λ.π.).
Ø      Πότε συνεδρίασε η Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής ώστε να αποφασίσει να συμμετέχει στο διασπαστικό ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ Τραπεζών-Ασφαλιστικών στην Ο.Α.Σ.Ε.
Ø      Γιατί συμμετείχατε στην διασπαστική ΠΑΣΚΕ Τραπεζών-Ασφαλιστικών στις εκλογές της Ο.Α.Σ.Ε. χωρίς να λάβετε υπ΄ όψη σας την πριν 3 χρόνια νοθεία που έκανε αυτή η παράταξη στις προηγούμενες εκλογές της Ο.Α.Σ.Ε.
Ø      Γιατί συμμετέχετε στα σχέδια που κάνει η Ο.Τ.Ο.Ε. ώστε να αποδυναμωθεί η Ο.Α.Σ.Ε. έτσι ώστε να βρεθεί πρόσφορο έδαφος συγχώνευσης των Ομοσπονδιών με μοναδικό στόχο την άλωση του Επικουρικού μας Ταμείου, του μοναδικού κερδοφόρου Ταμείου.
Ø      Γιατί δεν ζητήσατε να ενημερωθείτε για την συμφωνία αρχών και θέσεων που έγιναν για το ενωτικό ψηφοδέλτιο της Ο.Α.Σ.Ε. (Επικουρικό, προστασία συναδέλφων σε ιδιωτικές Εταιρίες κ.λπ.).
Ø      Γιατί δεν λέτε την αλήθεια ότι διασπαστική ΠΑΣΚΕ της Ομοσπονδίας συρρικνώθηκε και δεν έβγαλε ούτε ένα αντιπρόσωπο στην ΓΣΣΕ και ότι η Metrolife Εμπορική εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει, εκτός και αν το αγνοείτε.
Ø      Ποιες είναι οι διασπαστικές ανακοινώσεις που έγραψα κατά της παράταξης μου.
Ø      Ποιος είναι ο λόγος που δημιουργείτε ένταση στην παράταξη με τις ανακοινώσεις που εκδίδετε λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς να σκέφτεστε το μέλλον της, μήπως είναι η διάλυση και η συρρίκνωση της.
Ø      Είναι αλήθεια ότι ειπώθηκε δημόσια από τον συναδ. Τόγια ότι "μου είναι αδιάφορο αν συρρικνωθεί η παράταξη και μείνουν μόνο δέκα, αρκεί να κρατήσω την σφραγίδα".

Παρακαλώ να έχω την έγγραφη απάντηση σας εντός 24 ωρών, γιατί εάν δεν απαντήσετε θα με αναγκάσετε να ενημερώσω έγγραφα τους συναδέλφους για την αλήθεια που εσείς την κρύβετε.
.......................................................................................................

Αντί απαντήσεως η γραμματεία της ΠΑΣΚΕ (παρέα Μήτσουρα) κάλεσε ολομέλεια φίλων ΠΑΣΚΕ (παρόντες 60 περίπου) όπου το μοναδικό θέμα ήταν η απομάκρυνση μου από την ΠΑΣΚΕ όπως και του συναδ. Μαρτινόπουλου και Αντωνιάδη.
Εγώ φυσικά διάβασα πάλι τα ερωτήματα και ζήτησα απάντηση, αντί αυτού ζητήθηκε ψηφοφορία για τις απομακρύνσεις μας. Η ψηφοφορία έγινε με παρόντες περίπου 26 !!!! ενώ η ΠΑΣΚΕ σε όλη την επικράτεια αριθμεί περίπου 460 μέλη και φίλους και με ψήφους 18 !!! υπέρ και 8 κατά η παρέα Μήτσουρα (Τόγιας, Αντωνίου και Αναγνωστόπουλος) απεφάσισαν τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ακόμα μία φορά την διάσπαση της παράταξης μας.

Συνάδελφοι,
Δεν μπορούν να κάνουν την μεγάλη ΠΑΣΚΕ της Εθνικής Ασφαλιστικής, μικρομάγαζο της παρέας (Μήτσουρας,Τόγιας,Αντωνίου), δεν μπορούν να φτύνουν και να συκοφαντούν όλους αυτούς τους συναδέλφους που με την παρουσία τους ή την ψήφο τους, έβαλαν το δικό τους πετραδάκι και έκαναν την ΠΑΣΚΕ τόσο μεγάλη.
Δεν βλέπουν ότι με τις ενέργειές τους, συνάδελφοι που στήριξαν και στηρίζουν την ΠΑΣΚΕ μετακινούνται και συμμετέχουν στο "Κοινό Ψηφοδέλτιο" και στην Ανεξάρτητη Κίνηση Μελών ΠΑΣΚΕ.

Συνάδελφοι,
Στις εκλογές που έρχονται δώστε το δικό σας μήνυμα στους μαθητευόμενους συνδικαλιστές της παρέας, μην τους αφήσετε να σας παρασύρουν και να σας εκμεταλλευτούν -με το πρόσχημα της ανανέωσης και ανασυγκρότησης που κάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει ανοίξει την αγκαλιά του σε όλο τον κόσμο και δεν απομακρύνει κανένα- για να συνεχίσουν την καταστροφή της ΠΑΣΚΕ που ξεκίνησαν.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΚΩΣΤΑΣ
Μέλος της Σ.Ε. της ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής