22 Δεκ 2004

Ανακοίνωση Κώστα Αναγνώστου

Συνάδελφοι,
Μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές, έστω και καθυστερημένα θέλω, να σας ευχαριστήσω που με τιμήσατε με την ψήφο σας, άσχετα κι αν δεν εκλέχτηκα. Έκανα όμως μια προσπάθεια να βοηθήσω, μέσα από το νέο ταμείο μας.
Τα αποτελέσματα όμως δίνουν πολλά μηνύματα, κατά την άποψη μου :

  1. Η δύναμη της ΠΑΣΚΕ συρρικνώθηκε ακόμα περισσότερο, και σ΄ αυτό ευθύνη έχει η "παρέα" (Μήτσουρας, Τόγιας, Αντωνίου) και οι Δ/ντες που κρύβονται από πίσω τους και κινούν τα νήματα.
  2. Αυτοί λοιπόν που με τις πρακτικές τους διαλύουν την ΠΑΣΚΕ, πήραν το μήνυμα του κόσμου και τουλάχιστον πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι Δ/ντες να σταματήσουν πια να εμπλέκονται στα συνδικαλιστικά και να κοιτάξουν την δουλειά τους. Ίσως έτσι βοηθήσουν την Εταιρία μέσα από τις θέσεις που απόκτησαν και να αποδείξουν επί τέλους ότι τις αξίζουν.
  3. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ δεν γίνεται με διαγραφές φασιστικού τύπου, γίνεται με διάλογο και θέσεις.
  4. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι την ΠΑΣΚΕ που όλοι στηρίζαμε και στηρίζουμε ήταν πρώτη στον χώρο μας, με 800 περίπου μέλη και φίλους και η γνωστή "παρέα" την κατάντησε μειοψηφία. Στις εκλογές οι ψήφοι ήταν μόνο 280 και χάσαμε ακόμα και την έδρα στο Δ.Σ. της Εταιρίας που είχε η παράταξη επί χρόνια και θριαμβολογούν γι΄ αυτό το κατάντημα τους.
  5. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι την συνείδηση και τον κομματικό πατριωτισμό των εργαζομένων δεν μπορούν να την ενεργοποιούν με το αποφασίζω και διατάζω, αυτές οι λογικές είναι ξεπερασμένες και στιγματισμένες από τον λαό.

Συνάδελφοι,
Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα το συνέδριο της ΠΑΣΚΕ μαζί με 1380 ακόμα συνέδρους από όλη την Ελλάδα. Κεντρικό σύνθημα ήταν "Είμαστε όλοι εδώ, παλιοί και νέοι". Σας μεταφέρω κάποια συνθήματα που ήταν στο κείμενο του συν. Πολυζωγόπουλου :

Ø      Να σταματήσουμε το "αλληλομαστίγωμα" και να υπερασπίσουμε τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές της διαχρονικής πορείας του ΠΑΣΟΚ.
Ø      Να οικοδομήσουμε μια νέα ΕΝΟΤΗΤΑ σε μια πορεία ΝΙΚΗΣ.
Ø      Να συστρατευτούμε χωρίς τις ψυχοφθόρες καταστάσεις του παρελθόντος, χωρίς τις δημιουργίες νέων διαχωρισμών, γύρω από τον Πρόεδρο μας τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εμείς ήμασταν εκεί, αλλά η "παρέα" Μήτσουρα, με κουμάντο πια τον "εν δυνάμει" αρχηγό Τόγια, παρά το ενωτικό κλίμα που επικρατούσε, προσπάθησε να δυναμιτίσει το συνέδριο κάνοντας επίθεση εναντίον μας από το βήμα, αλλά ο συν. Πολυζωγόπουλος την ώρα που παραληρούσε ο Μήτσουρας, τον σταμάτησε λέγοντας του "εάν δεν έχεις προτάσεις να μαζέψεις τα χαρτιά σου και να κατέβεις, γιατί το συνέδριο ενώνει και δεν χωρίζει". Έτσι ο Μήτσουρας κατέβηκε μέσα σε αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα από τους συνέδρους.


Συνάδελφοι,
Εμείς θα παλέψουμε να σταματήσει η συρρίκνωση της ΠΑΣΚΕ στον χώρο μας, και θα πρέπει όλοι μαζί να μην επιτρέψουμε στην "παρέα" (Μήτσουρας, Τόγιας, Αντωνίου) να διαλύσει την παράταξη.
Όλοι μαζί θα το επιτύχουμε.Συναδελφικά

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
Μέλος της Σ.Ε. ΠΑΣΚΕ Εθνικής Ασφαλιστικής
Συνάδελφοι,
Εύχομαι σ΄ εσάς και τις οικογένειες σας, Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2005