12 Ιουν 2008

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα συμφέροντα του λαού - εργαζομένων

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τα συμφέροντα του λαού - εργαζομένων



Συνάδελφοι,

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούν οι εκάστοτε επιλεκτικές παρεμβάσεις του τέως πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και μάλιστα σε χρονικά κρίσιμες στιγμές, για την πορεία του κινήματος.
Ειλικρινά όμως απορούμε, γιατί ο τέως ξεχνάει και δεν παρεμβαίνει σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τον λαό και τους εργαζομένους, όπως,
α) την ακρίβεια που μαστίζει το οικογενειακό εισόδημα
β)τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε το ασφαλιστικό στην Ελληνική κοινωνία
γ) την καθημερινή αποψίλωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
δ) την απόγνωση των συνταξιούχων και των ασθενέστερων τάξεων του λαού μας.
ε) τα προβλήματα της παιδείας και την επαγγελματική ανασφάλεια των νέων.
ζ) τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων και στρατηγικής σημασίας εταιριών που ανήκουν στον ελληνικό λαό και τόσα άλλα που απασχολούν τον τόπο μας.
Πέρα όμως από κάποιες περιστασιακές κορώνες, ξέχασε να αγωνισθεί πραγματικά για την ενότητα του κινήματος.
Ξέχασε επίσης την εποχή του Α. Παπανδρέου, όταν έστηνε τον μηχανισμό του ΟΠΕΚ (Όμιλος Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας;) προκειμένου να τον χρησιμοποιήσει για την προσωπική του αναρρίχηση.
Ξέχασε ακόμα τις αρχές και τα οράματα που μας δίδαξε ο λαοπρόβλητος ηγέτης και ιδρυτής της Δημοκρατικής μας παράταξης Α. Παπανδρέου και μαζί με όλα αυτά ξέχασε και την ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, που μεταξύ των άλλων αναφέρει για την Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Δικαιοσύνη…, δεν ξέχασε όμως να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους.
Ξεχνάει επίσης ο τέως πρωθυπουργός να πάρει θέση στα εθνικά θέματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός από τις γειτονικές του χώρες.
Τα προβλήματα όμως των Ελλήνων - εργαζομένων ασφυκτιούν, δεν αντέχουν και δεν ανέχονται τα τερτίπια κανενός.
Αν θέλετε κύριε Σημίτη να βοηθήσετε το κίνημά μας, ασχοληθείτε ουσιαστικά με τα σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και αφήστε την προοδευτική παράταξη και τον πρόεδρό της να βρουν τον δρόμο τους.



Εκλεγμένο μέλος ΠΑΣΚΕ,
Δημήτρης Ζαχαριάδης