11 Απρ 2005

Ανακοίνωση του Κώστα Αναγνώστου

Η ανταπόκριση της τελευταίας μου ανακοίνωσης, από όλους τους συναδέλφους και ειδικά αυτούς που είναι κοντά στην ΠΑΣΚΕ, μου έδωσε δύναμη και έτσι θα προσπαθήσω να είμαι κοντά σας συχνότερα, με ενημέρωση για τα γεγονότα που διενεργούνται στην Εταιρία και στον Σύλλογο και τις απόψεις μου επάνω σ΄ αυτά.
Όταν βγάζουμε μία ανακοίνωση, πρέπει να περιέχει κριτική αλλά να συνοδεύεται και από προτάσεις, που θα βοηθήσουν και τον Σύλλογο αλλά και την Διοίκηση.

Έτσι δεν μπορώ να μην σχολιάσω μια φράση ανακοίνωσης της ΠΑΣΚΕ (παρέα).
"ουαί και αλίμονο Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ....."
Που σκίζεται τα ιμάτια σας γιατί δεν έγινε και ο τάδε συνάδελφος Διευθυντής και έγινε μόνο ο τάδε συνάδελφος. Μα εσείς υποκριτές δεν "αγωνιούσατε" γιαυτόν που έγινε, με όλη την σημασία !!!!, ενώ έπρεπε να αγωνίζεστε να γίνουν και οι δύο.

"ουαί και αλίμονο Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ....."
Που προτείνετε να κλείσουν τα διπλά Υποκαταστήματα, ενώ η θέση της ΠΑΣΚΕ ήταν να μην κλείσει κανένα Υποκατάστημα, αλλά να γίνουν τοπικές προσλήψεις, να επανδρωθούν και να δουλέψουν με νέο σύστημα, ώστε να είναι βιώσιμα. Αντί να επιμένετε στην θέση αυτή, κατηγορείται την Διοίκηση γιατί έγιναν τα υποκαταστήματα θυρίδες και δεν έκλεισαν. Τουλάχιστον εφ΄ όσον η Διοίκηση θέλει να κλείσει τα Υποκαταστήματα για τους λόγους που αναφέρει (βιωσιμότητα κ.λ.π.) πρέπει να μεταφερθεί η παραγωγή τους σε διπλανό Υποκατάστημα της περιοχής και να μην γίνει "προίκα" στα γραφεία πωλήσεων.

"ουαί και αλίμονο Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ....."
Λέτε ότι το "πακέτο" ΑLΟΝ είναι το καλύτερο για την Μηχανογράφηση της Εταιρίας και είναι αλήθεια αυτό δεν αντιλέγει κανείς.
Αλλά η ένσταση μου είναι, πως είναι δυνατόν το "πακέτο" ΑLΟΝ να προϋπολογίζεται σε 2.500.000 δολάρια και να γίνεται συμφωνία ότι θα τοποθετηθεί σε 2 περίπου χρόνια και φτάνει σήμερα να έχει κοστίσει 10.000.000 δολάρια και να έχουν περάσει 6 χρόνια και να μην είναι ακόμα έτοιμο.
Για αυτό δεν φταίει κανείς !!!!!

Παρουσιάστηκε στον Σύλλογο από την Διοίκηση της Εταιρίας το τριετές business plan "2005-2007". Κατά την άποψη μου είναι θετικό αλλά βασική προϋπόθεση της επιτυχίας ή όχι είναι οι σχέσεις μεταξύ Διοίκησης και Εργαζομένων.
Για να είναι καλές οι σχέσεις, την μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Διοίκηση της Εταιρίας.

Μην αφήσετε την γνωστή "παρέα" να διαλύσει την παράταξη. Εμείς θα παλέψουμε να σταματήσει η συρρίκνωση της ΠΑΣΚΕ στον χώρο μας.
Όλοι μαζί θα το επιτύχουμε.

Συναδελφικά
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ