24 Μαρ 2008

Τι μας απέμεινε απο τα τρία ΔΕΝ του Πρωθυπουργού

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ 24-3-08, με τίτλο ''Δεν υπογράφουμε'', θα ήθελα να καταθέσω τα πιο κάτω:
α) Δημοψηφίσματα γίνονται σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως το ίδιο συνέβη και στην πατρίδα μας, με αφορμή την επιλογή του πολιτεύματος, αμέσως μετά την πτώση της Δικτατορίας.
β) Σαφέστατα θα πρέπει και στην χώρα μας να ξεκινήσει σε κορυφαία ζητήματα, η εφαρμογή της λαϊκής ετυμηγορίας μέσα από τα Δημοψηφίσματα.
γ) Το ότι δεν δικαιούται κανείς να παίζει με το σύνταγμα και τους θεσμούς, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με την παράταξη της ΔΑΚΕ, ξεχνάει όμως η εν λόγω παράταξη, ότι το σύνταγμα μεταξύ άλλων αναφέρει:
Άρθρο 1 παρ. β: Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Άρθρο 1 παρ. γ: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Κατά συνεπεία η Λαϊκή βούληση που θα εκφρασθεί μέσα από ένα Δημοψήφισμα, όχι μόνον δεν παίζει με τους θεσμούς, αντίθετα τους σφυρηλατεί, κυρίως όμως δεν μπορεί να αποτελεί κομματικό τερτίπι κανενός, όπως θέλει να ισχυρίζεται η ΔΑΚΕ.

Συνάδελφοι,
Τα κεκτημένα των εργαζομένων όταν θίγονται, δεν έχουν κομματική ταμπέλα, γιατί απλά μας αφορούνε όλους. Το ασφαλιστικό και οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβερνήσεως με τα περίφημα ΤΡΙΑ ΔΕΝ …, μετεκλογικά ξεχάστηκαν, αφού φύγανε τα ΔΕΝ και μείνανε τα υπόλοιπα…

Συνάδελφοι,
Καλούμεθα όλοι να συμμετάσχουμε στην συλλογή υπογραφών, προκειμένου να δώσουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν παίζουμε και δεν παζαρεύουμε τις εργασιακές μας κατακτήσεις.
Συναδελφικά,
Δημήτρης Ζαχαριάδης