15 Μάι 2008

Αντίληψη περι αξιοκρατικής λασπολογίας

Τόγιος αντίληψη περί αξιοκρατικής λασπολογίας

Δειλοί-μοιραίοι-άβουλοι υποκριτές και συκοφάντες αντάμα. Όπως θα έλεγε και ο Κ. Βάρναλης αν διάβαζε το λιβελογράφημα της 14-5-08 του Π. Τόγια και της παρέας του.

Το Γκραν - πρι της φόρμουλα λάσπης, που εδώ και αρκετό διάστημα, διοργανώνει η γνωστή παρέα, που θέλει να παριστάνει την ΠΑΣΚΕ στον χώρο δουλειάς μας, ανέδειξε τον δικό της Σουμάχερ, πρωταθλητή της συκοφαντίας Π. Τόγια.

Είμαι όμως υποχρεωμένος συνάδελφοι, μετά την υποχθόνια προσωπική επίθεση που δέχτηκα, από τον κατά περίσταση τιμητή των πάντων, Π. Τόγια, να αποκαταστήσω την αλήθεια. Ο κατά σχεδόν οχτώ χρόνια υπηρεσιακά νεότερος Π. Τόγιας (πρόσληψη 31-12-87, Α.Μ. 2298 Υποδιευθυντής όμως και Αναπληρωτής Διεύθυνσης), από τον ''υποφαινόμενο'' (πρόσληψη 11-2-80 με Α.Μ. 1441), οφείλει να απαντήσει στους εργαζόμενους.

1ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης, όταν εκλιπαρούσατε την Διοίκηση, να σας προάγει σε Υποδιευθυντή και μάλιστα θέσατε τον όρο, να προαχθείτε την επόμενη της προσωπικής σας ολομέλειας (25-6-07), στον βωμό να υφαρπάσετε την ψήφο των ανυποψίαστων μελών της παράταξης, για να μπορέσετε να εκλεγείτε μέσα από παράτυπες και αντικαταστατικές διαδικασίες ''Γραμματέας'' της ΠΑΣΚΕ.

Με ποιο δικαίωμα κ. Υποδιευθυντά Π. Τόγια, εμπαίζετε τους φίλους και τα μέλη της παράταξης; Με ποιο δικαίωμα κ. Υποδιευθυντά, χρησιμοποιείτε την παράταξη για την προσωπική σας αναρρίχηση; Μήπως γι'αυτό και όχι μόνο την θέλατε διαλυμένη; ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

2ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης και πάλι όμως δεν χορτάσατε από τα υπηρεσιακά φιλέτα που πήρατε και έτσι την 1-1-08 προαχθήκατε σε Αναπληρωτή Διεύθυνσης. Άραγε με ποια πάλι ανταλλάγματα;

3ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης, άραγε τι σχέση μπορεί να έχει η αξιοκρατία με εσάς, όταν είναι γνωστό το παραγοντιλίκι που πουλάτε σε όλη την εταιρία; Γιατί όταν προάγονται οι ημέτεροι σας σιωπάτε;
Γιατί κ. Υποδιευθυντά, μιας και ξαφνικά γίνατε τιμητής του ΕΚΕ είτε σε προαγωγές-τοποθετήσεις ημετέρων σας ή σε κάποιες περιπτώσεις ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ, τα κάνατε όλα γαργάρα; Υπάρχουν ή όχι συμφέροντα και πολύ σημαντικά, πίσω από αυτές τις περιπτώσεις; ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΑΛΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

4ον) Πού στοχεύει η διάλυση της ΠΑΣΚΕ και ο προσωπικός περίγυρος που στήνετε; Είστε κ. Υποδιευθυντά ο μοναδικός ''Γραμματέας'' στην Ελλάδα που έχει ''εκλεγεί'' μαζί με την προσωπική του Σ.Ε. κάτω από τόσο κουρελιασμένες αντικαταστατικές διαδικασίες; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

5ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης, για ποια αξιοκρατία μιλάτε, όταν απαιτούσατε από την προηγούμενη Διοίκηση, νέος τότε υπάλληλος, να αναποδογυρίσει την επετηρίδα, προκειμένου να γίνετε εντεταλμένος; ΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

6ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης Π. Τόγια τόσα χρόνια συνδικαλιστής, ποιά θεσμικά μέτρα προτείνατε τί παλέψατε να υλοποιήσετε για να θωρακίσετε τους συναδέλφους από την αναξιοκρατία;
Μήπως γνωρίζετε ότι το επίδομα του 70% της υπηρεσίας που παίρνουν οι ξεχασμένοι συνάδελφοι, ποιανού πρόταση ήταν; Ρωτήστε τους συναδέλφους της περιφέρειας και όχι μόνον να σας απαντήσουνε.

7ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης Π. Τόγια, όταν τα τρία εκλεγμένα μέλη της ΠΑΣΚΕ αγωνιζόντουσαν να κατοχυρώσουν τα κεκτημένα των εργαζομένων που απορρέουν από το ομαδικό μας ασφαλιστήριο, εσείς ξεκουραζόσασταν στην πολυθρόνα του λιποτάκτη. ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΡΑΓΕ ΠΑΛΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

8ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης Π. Τόγια, στην όλη πορεία σας στην εταιρία, αυτό που προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά είναι ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία, παραμείνατε στο πολύ ευαίσθητο και νευραλγικό κομμάτι των τηλεπικοινωνιών, με τα όποια ιδιαίτερα προνόμια και όχι μόνον απορρέουν από αυτό. Ταυτόχρονα δε η αλματώδης αναρρίχησή σας σε πολύ υψηλά αξιώματα στον εν λόγω πολύ πολύ ευαίσθητο χώρο, σε συνδυασμό ότι συνήθως οι Διοικήσεις σε χώρους τηλεπικοινωνιών τοποθετούν άτομα της εμπιστοσύνης τους μας δημιουργεί δύο ερωτήματα
α) Κύριε Υποδιευθυντά Π. Τόγια μήπως είσαστε Ν. Δημοκρατία και δεν το ξέρετε;
ή
β) υπάρχουν τα ανάλογα ανταλλάγματα ως συνήθως.
Θα μπορούσαμε όμως να υποθέσουμε και μια τρίτη εκδοχή, να είσαστε για όσους σας γνωρίζουν, έμπιστος της Διοίκησης. Θεωρώ όμως ότι στον Π. Τόγια δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη, άρα την απορρίπτουμε την εν λόγω περίπτωση.
Ειλικρινά όμως, το ζήτημα αυτό με απασχολεί πολύ σοβαρά και σκοπεύω το συντομότερο δυνατόν, να προσπαθήσω να βρω τη σωστή απάντηση. Άρα θα έχουμε μάλλον συνέχεια.

9ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης,
Με γνώμονα την αξιοκρατία έχετε χρέος να δώσετε στους εργαζόμενους, την όποια επιστημονική κατάρτιση διαθέτετε (ΠΤΥΧΙΑ), αν διαθέτετε, προκειμένου να δικαιολογήσετε την γρήγορη αναρρίχησή σας, στα υψηλά αξιώματα που κατέχετε. Πλέον δε τούτον, το οφείλετε, απέναντι και στο ΕΚΕ, μιας και όποτε σας βολεύει τον επικαλείσθε.
Σας καλώ δε να δημοσιοποιήσετε τα πιο πάνω στοιχεία, προκειμένου να κρίνουν οι εργαζόμενοι, γεγονός για το οποίο δεν έχω αντίρρηση να πράξω το ίδιο.

10ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης Π. Τόγια,
Στην κιτρινόμαυρη προπαγάνδα σας, βγάλατε την προσωπική σας εμπάθεια και μικροψυχία, σε έναν συνάδελφο με 281/2 χρόνια στην εταιρεία και με κάποια χρόνια στην πλάτη πανεπιστημιακών σπουδών. Με επιλέξατε ανάμεσα σε δεκάδες συναδέλφους, οι οποίοι κατέχουν θέση ευθύνης, προσπαθώντας να βγάζετε τα απωθημένα σας από την σχετικά πρόσφατη συνδικαλιστική μας αντιπαράθεση. Άραγε γιατί;

11ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης,
Σχετικά με το φύλλο ποιότητάς μου, που ασχοληθήκατε, θα ήθελα να πω, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.
Το ποιος διόρθωνε τα φύλλα ποιότητάς σας είναι γνωστό, το για ποιους λόγους κάποιοι επιχείρησαν να απαξιώσουν το φύλλο ποιότητάς μου το γνωρίζεις πολύ καλά.…

12ον) Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης,
Ο τρόπος εναγκαλισμού σας με την καρέκλα του ''Γραμματέα'' μου θυμίζει την εποχή που το παλάτι διόρισε τον ΝΟΒΑ πρωθυπουργό της χώρας, προκειμένου να απομακρύνουν τον αείμνηστο Γ. Παπανδρέου. Λυπάμαι όμως αλλά και ντρέπομαι, που τέτοια άτομα σαν εσάς , βρίσκονται μέσα στους κόλπους της μεγάλης Δημοκρατικής μας Παράταξης.
Η μόνη υπηρεσία που μπορείτε να προσφέρετε σ' αυτή και στους εργαζόμενους, είναι να σηκωθείτε και να φύγετε.

Υ/Γ: Κύριε Υποδιευθυντά - Αναπληρωτή Διεύθυνσης,
Εσείς επιλέξατε την οδό της αντιπαράθεσης, τώρα σας καλώ να την συνεχίσουμε και όπου βγάλει…
Είμαι εδώ.

Εκλεγμένο μέλος ΠΑΣΚΕ