03 Νοε 2004

Με την ιδιότητα του εκπροσώπου

Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας για το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας, θέλω με την ανακοίνωσή μου αυτή να επισημάνω ορισμένα θέματα που, κατά την άποψη μου, είναι από τα πλέον σοβαρά και θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για τις εξελίξεις.

Η Εταιρεία μας προσπαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα να βρει το βηματισμό της.  Η αδράνεια ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για το μεγαλύτερο διάστημα του έτους 2004.  Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η καθυστέρηση τοποθέτησης Διοίκησης της Εταιρείας μας, δημιούργησε συνθήκες δυσλειτουργίας και χαλάρωσης, τόσο του προσωπικού, όσο και του παραγωγικού δικτύου.

Η νέα Διοίκηση της εταιρείας μας θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να δώσει λύση σε σειρά σοβαρών ζητημάτων που έρχονται από το παρελθόν, αλλά και που θα δημιουργηθούν από τις προκλήσεις του μέλλοντος.

        Η κατασκευή του νέου κτηρίου της Λ. Συγγρού να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

        Να αποφασίσει άμεσα η Εταιρία, εάν είναι πανάκεια ή τροχοπέδη το μηχανογραφικό πακέτο της Alon που βρίσκεται αυτή την στιγμή στον αέρα.

        Να προσδιοριστούν άμεσα, χωρίς άλλο χάσιμο χρόνου, οι στόχοι και η πορεία των υποκαταστημάτων που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, παρά τις περιφερειακές συγκεντρώσεις ενημέρωσης που έγιναν.

        Να αντιμετωπιστεί η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στο Ομαδικό μας Συμβόλαιο.

        Να αποφασιστεί επιτέλους, η πρόσληψη παιδιών συναδέλφων μας.

        Να επισημανθεί στον κ. Αράπογλου το γεγονός ότι η Τράπεζα οφείλει, έστω και τώρα, να καλύψει το κόστος που προήλθε από τη συγχώνευση, γεγονός που χρόνια τώρα η Διοίκηση της Τράπεζας το παραγνωρίζει.


     Σίγουρα, η πορεία και το μέλλον της Εταιρίας αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων και δημιούργησε σύγχυση μετά την εντελώς άστοχη παρέμβαση του Διοικητή της Ε.Τ.Ε., τις πρώτες μέρες του στο τιμόνι της Τράπεζας, παρέμβαση που ευτυχώς δεν επαναλήφθηκε.

     Σίγουρα, θα είναι ευχάριστη έκπληξη για όλους μας, να ξαναδούμε τους πελάτες να περνούν το κατώφλι των υποκαταστημάτων μας όπως πριν.

     Σίγουρα, το να ξαναμπούμε στην αγορά με νέα ανταγωνιστικά προϊόντα, που θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων, είναι στόχος για όλους μας.

     Σίγουρα, η μείωση του κόστους λειτουργίας δεν μπορεί να περάσει μέσα από λογικές μείωσης του κόστους μισθοδοσίας, αλλά μέσα από την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών λειτουργίας της Εταιρίας.

     Σίγουρα, όλοι μας περιμένουμε περισσότερα από τη νέα Διοίκηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η επιλογή των προσώπων που θα συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, αποκτά σε αυτή τη χρονική συγκυρία ιδιαίτερη αξία.

Διότι, το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο κι αν έχει εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του στον κ. Παλαιολόγο, εξακολουθεί να είναι το όργανο χάραξης της πολιτικής της Εταιρία μας. Η παρουσία μας λοιπόν εκεί, αποτελεί έναν παράγοντα που, αφ' ενός θα μεταφέρει τις προτάσεις των εργαζομένων, αλλά και θα ελέγχει τις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας.

Η θέση μου, λοιπόν, εκεί δεν θα είναι δεδομένη, όπως μπορεί να θεωρούν ορισμένοι που έχουν μάθει να σκέφτονται βάζοντας κομματικές ταμπέλες.

Η θέση μου είναι με τους εργαζόμενους συναδέλφους που, χρόνια τώρα, παλεύουν να κρατήσουν ψηλά την Εταιρία μας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πελατών και των συνεργατών μας.  Για μια Εταιρία ισχυρή, στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιριών που λειτουργούν στη χώρα μας.

Αυτή είναι η δεδομένη θέση που θα κρατήσω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας. Θέση ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη.

Συναδελφικά,

Γιάννης Κόλλιας
Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρίας