23 Νοε 2004

Ανακοίνωση Πέτρου Μήτσουρα

Συνάδελφοι,

Στο τελευταίο Δ.Σ. της εταιρίας παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματα του εννιαμήνου, που δείχνουν μια κακή πορεία της παραγωγής, αλλά είχαμε και διαφωνία κορυφής για κάποια θέματα που χειρίστηκε πρωτοβουλιακά η Γενική Διεύθυνση και είναι σημαντικά για την λειτουργία της εταιρίας.

                  1.            Κρίθηκε απαράδεκτη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αράπογλου η ανάθεση στην Εταιρία ABC να καταγράψει τις εκκρεμότητες << ALON>> , πρώτον γιατί έγινε με ανάθεση χωρίς διαγωνισμό,  δεύτερο γιατί δόθηκε σε εταιρία ανταγωνιστικού ομίλου (Τράπεζα Πειραιώς). Για το ίδιο θέμα μια βδομάδα πριν είχα βάλει τις αντιρρήσεις μου στον Γενικό Διευθυντή κ. Σ. Λευτεριώτη χωρίς να πάρω πειστικές απαντήσεις.

                  2.            Απορρίφθηκε η πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης για χορηγία στην κ Μυστακίδου, αργυρή Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ .  Η χορηγία θα ήταν μέχρι τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου και θα έφτανε στα 300.000 Ευρώ. Σε μία εποχή που γίνεται μεγάλη συζήτηση για μείωση κόστους σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας, είναι απορίας άξιον πως ήλθε αυτή η πρόταση στο Δ.Σ.

                  3.            Απορρίφθηκε το αίτημα  μας για προσλήψεις παιδιών συναδέλφων μετά την εθελουσία.      Ο  κ. Αράπογλου ήταν κατηγορηματικός ότι οι προσλήψεις  θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ .

Συνάδελφοι,
Έξι μήνες μετά την ανάληψη της νέας Διοίκησης ,ένα μήνα μετά τα περιφερειακά συνέδρια και την καταγραφή των  προβλημάτων όλοι αναζητούμε το δείγμα γραφής. 
Διοίκηση η οποία είναι   κλεισμένη στο καβούκι της δεν ταιριάζει σε μία   μεγάλη εταιρία όπως είναι η ΕΘΝΙΚΗ.
Εύχομαι  στους νέους εκπροσώπους στο Δ.Σ. καλή δουλειά , να συνεχίσουν την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων  και  όχι  με επιλεκτικά αποσπάσματα.

Με εκτίμηση
Πέτρος Μήτσουρας
Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ.