02 Σεπ 2008

Να διαδηλώσουμε στην Θεσσαλονίκη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ανάλγητης νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. Η Κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση με τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες της, εξακολουθεί τον αντεργατικό μονόδρομό της.
Οι αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών είναι πολλαπλάσιες από τις αυξήσεις των εισοδημάτων μας. Καθημερινά νέοι φόροι έρχονται να μειώσουν το εισόδημά μας. Ήδη η συμμετοχή των εργαζομένων στα έσοδα από φόρους αυξήθηκε πάνω από 20 % προς όφελος φυσικά των εργοδοτών. Η διάλυση και το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων είναι στην ημερήσια διάταξη. Η αποδιοργάνωση και υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας αποτελούν πλέον μόνιμο φαινόμενο.
Στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης η μία μετά την άλλη οι ελληνικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις ξεπουλιούνται στα ξένα μονοπώλια. Η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα υγιή Ταμεία μας κινδυνεύουν να γίνουν προβληματικά με την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών διατάξεων, που εκτός των άλλων επιδεινώνουν το μόνιμο πρόβλημα του χάους και της διαφθοράς στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παρά την αύξηση της συμμετοχής του κλάδου Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Οικονομία, η ανεργία στον κλάδο μας αυξάνεται από το κλείσιμο εταιριών και η εργασιακή ανασφάλεια μεγαλώνει από τις καθημερινές πλέον απολύσεις.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα η Κυβέρνηση συνεχίζει το αντεργατικό παραλήρημά της, αμφισβητώντας με κάθε τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα εφαρμόζοντας αστυνομικά και διοικητικά μέτρα προκειμένου να "χτυπήσει" κάθε εργατική διεκδίκηση. Δεν δίστασε να ψηφίσει ακόμα και τον απαράδεκτο Ν.3691/08 για τις ΔΕΚΟ με τον οποίο καταργείται το δικαίωμα προσφυγής των εργαζομένων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Η προσπάθεια μείωσης του ρόλου εργαζομένων του ΟΜΕΔ και η παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καταδικάζεται από όλους μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ήρθε η ώρα να εντείνουμε τις αντιδράσεις μας.
Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στις επιλογές αυτές.
Να δηλώσουμε παρόντες στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες.
Να διεκδικήσουμε για μας και τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον.

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Σεπτεμβρίου 2008 στις 6:00 μ.μ.

Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης
Μανώλης
Χατζάκης