17 Οκτ 2008

όλοι στην απεργία της 21/10/2008

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 21/10/2008 πραγματοποιείται η μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που προκήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας.
Δεν αντέχουμε άλλο απαιτούμε την ριζική αλλαγή της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης που έχει σαν αποτέλεσμα ακρίβεια, ανεργία, μείωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ανατροπές εργασιακών δικαιωμάτων (ΣΣΕ, ΟΜΕΔ, κ.α), ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας. Αντιδρούμε και στον νέο προϋπολογισμό του 2009 που κύρια στοιχεία του είναι η περικοπή κοινωνικών δαπανών και μισθών και η φοροεπιδρομή στα νοικοκυριά. Είναι προκλητικό για όλους εμάς που βλέπουμε την αγοραστική μας δύναμη να μειώνεται δραματικά, να προσφέρονται απλόχερα λεφτά στους τραπεζίτες που αισχροκερδούν, αλλά να δίνονται με το σταγονόμετρο στις κοινωνικές δαπάνες και στην υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων.
Η ΟΑΣΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια μετατόπισης της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε το ίδιο το νεοφιλελεύθερο σύστημά, στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα που παγκόσμια κρατικοποιούνται τράπεζες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εδώ παραδίδονται τα πάντα στην ασυδοσία της αγοράς. Να πληρώσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο μας εκτός των άλλων αντιδρούν και απεργούν ενάντια :
-       Στον αντιασφαλιστικό νόμο και την υπονόμευση του Επικουρικού μας Ταμείου
-       Στο ξεπούλημα κερδοφόρων ασφαλιστικών εταιριών στο ξένο κεφάλαιο και στον αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς.
-       Στην ελαστικοποίηση και την ανασφάλεια στην εργασία.

Μοναδικό μας όπλο απέναντι στην επιδρομή στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας είναι ο αγώνας μας.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην
Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργία την Τρίτη 21/10/08.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στις 11.00 στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ.
Συναδελφικά
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης