30 Μαρ 2009

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ : στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΦΤΩΧΕΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Ζούμε την οπισθοδρόμηση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αποτέλεσμα κυριαρχίας της "ελεύθερης" αγοράς τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Δεκάδες συνάδελφοί μας, ασφαλιστικοί υπάλληλοι, ήδη ζουν τον εφιάλτη της απόλυσης και πολλοί ακόμα αντιμετωπίζουν την περικοπή των οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας απειλούνται καθημερινά. Οι περικοπές ωρών εργασίας με αντίστοιχη μείωση μισθών επιβάλλονται εκβιαστικά. Η ανασφάλεια είναι κυρίαρχη πλέον στη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά και των ήδη συνταξιούχων. Οι εργασιακές σχέσεις, αντί να βελτιώνονται, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, συρρικνώνονται. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αμφισβητούνται.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα των επιλογών του συστήματος που στοχεύουν στην προστασία του κέρδους ολίγων επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση όχι μόνο στηρίζει αυτές τις αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές αλλά έρχεται ακόμα και σήμερα να ζητήσει από τους εργαζόμενους να θυσιαστούν και πάλι. Η καθολική αντίδραση στις νεοφιλελεύθερες επιλογές είναι αναγκαιότητα και καθήκον όλων των εργαζομένων. Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα προς τους κυβερνώντες αλλά και τους εργοδότες ότι δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε άλλες απολύσεις, μειώσεις ωραρίου, ελαστικοποιήσεις εργασιακών σχέσεων και περικοπές μισθών. Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε τόση ακρίβεια, δεν αντέχουμε την κατάρρευση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, επέτρεψαν την συσσώρευση πλούτου στα χέρια των ολίγων και σε βάρος της κοινωνικής προόδου των πολλών. Εκείνοι που τόσα χρόνια διεύρυναν τις εισοδηματικές και κοινωνικές ανισότητες, όχι μόνο με την ανοχή αλλά και την στήριξη της Κυβέρνησης, στέλνουν πάλι τον λογαριασμό στους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενοι την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε σε όλα αυτά. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων, να αγωνιστούν προκειμένου να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, που θίγει τα συμφέροντα όχι μόνο τα δικά μας αλλά και των παιδιών μας.
Δεν μπορούμε πλέον να δεχόμαστε τα θύματα να ξαναπληρώσουν τους θύτες.

-               Όχι στις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις και στην μείωση των αποδοχών μας
-               Ενίσχυση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.
-               Άμεσο σταμάτημα των απολύσεων στον χώρο μας.
-               Όχι στις φοροεισπρακτικές πολιτικές.
-               Δίκαιη διανομή και αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ασθενέστερων και οικονομικά αδύνατων.
 
Σας καλούμε να δώσετε δυναμικό και αγωνιστικό παρόν την ΠΕΜΠΤΗ 2/4 στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και την
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ στις 11 π.μ.
(Προσυγκέντρωση της ΟΑΣΕ στις 10:30 στην γωνία Λ. Αλεξάνδρας & Μαυροματαίων)
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης