12 Απρ 2001

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2001

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ 2001

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Οι "προτάσεις" της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν για το ασφαλιστικό μόνο σαν επιδρομή και σαν σχέδιο κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης μπορούν να χαρακτηρισθούν.
Με τρόπο ανάλγητο ανακοίνωσε μέτρα που αλλάζουν τον προγραμματισμό ζωής όλων των εργαζομένων της χώρας και μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.
Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες αυτοί που με ανεύθυνες πολιτικές καταλήστευσαν τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων (θέλουν βέβαια να παρουσιάσουν την ευθύνη αυτή σαν παρελθοντολογία και ανεπίκαιρη), αυτοί που ψηφίζανε τις ρυθμίσεις χρεών εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται και προτείνουν μέτρα που μονομερώς - για άλλη μια φορά - θίγουν τους εργαζόμενους.
Υποκριτικά μάλιστα διακηρύσσουν ότι λαμβάνουν τέτοια μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης και να μην παραδοθεί στην ιδιωτική ασφάλιση!!!
Αλήθεια σε ποιους πολίτες πιστεύουν ότι απευθύνονται;
Συνάδελφοι,
Τα βασικά σημεία των προτάσεων της κυβέρνησης πλήττουν ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και είναι:
·     δραματική μείωση των συντάξεων έως και 45% τόσο με τον τρόπο υπολογισμού επί των αμοιβών της τελευταίας δεκαετίας, όσο και με την μείωση της κύριας σύνταξης στο 60% από το 80% και της επικουρικής στο 20%.
·     αύξηση των ορίων ηλικίας και κατάργηση της 35ετίας.
·     απαράδεκτη αντιμετώπιση των εργαζομένων μητέρων.
·     μείωση ακόμη και των κατωτάτων συντάξεων.
·     κατάργηση των ειδικών ταμείων κύριας ασφάλισης (ΤΑΠΕ και ΤΑΥΣΟ).
·     κατάργηση δια της μεθόδου της συγχώνευσης του επικουρικού μας υγιέστατου ταμείου (ΤΕΑΑΠΑΕ).
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη σημερινή του συνεδρίαση απέρριψε τις κυβερνητικές προτάσεις στο σύνολό τους διότι τις θεωρεί διαπνεόμενες από αντιασφαλιστική λογική, χωρίς καμία προοπτική επίλυσης του προβλήματος της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αποφάσισε:
·     να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη 26/4 καθώς επίσης και στην αγωνιστική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11 π.μ. την ίδια ημέρα.
·     Να θέσει στην αυριανή σύσκεψη των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που έχει συγκαλέσει η Γ.Σ.Ε.Ε. τις προτάσεις της για ένα συνεχές και ποικιλόμορφο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα δίνει στους εργαζόμενους τη βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός είναι επιβεβλημένος και θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα.
·     Να ζητήσει να μη προσέλθει η Γ.Σ.Ε.Ε. σε προσχηματικό κοινωνικό διάλογο που θα έχει σαν θέμα το βαθμό εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Καλούμε
·     όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις συμμετέχοντας στην πανελλαδική προειδοποιητική απεργία της Πέμπτης.
·     όλους τους εργαζόμενους με την παρουσία τους στην πανελλαδική συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως να στείλουν το ηχηρό μήνυμα ότι αυτά τα μέτρα θα μείνουν χαρτιά στα συρτάρια του Υπουργείου.
·     κάθε εργαζόμενο να κάνει το χρέος του, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το Εκτελεστικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Αθηνά Καραμήτρου Αντώνης Μπαρμπαρής
Προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας
μπροστά στο ξενοδοχείο PARK της
Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 10:30 π.μ.